Bliccelés külföldön? (bővebben lent)
Ha elkapnak, biztos nem lehet megúszni, de nem ismerem az eljárást.
Németországról:
Úgy rémlik nagyon sok a büntetés, nem éri meg kockáztatni. Az ellenőrök meg hatékonyan dolgoznak. Többen vannak, nem engednek leszállni és elmenekülni. Mindenféle korosztályból valóak az ellenőrök, és nincs egyenruhájuk, civilek. Tehát szinte képtelenség felismerni őket előre...
Anglia, London, vonat. Kollégám elfelejtette a bérletét érvényesíteni, leszálláskor ellenőrökbe ütközött. 20 fontra bírságolták helyszínen (kb. 8.000 Ft). Ha nem lett volna nála pénz vagy bankkártya, akkor csekket kapott volna.
Itt fölösleges ilyen piszlicsáré ügyekben rendőrt hívni, az ellenőrnek legalább akkora tekintélye van, mint a rendőrnek, vagyis nagy.
Németországban és Ausztriában megállnak az első megállóban, zárva tartják ajtókat és kihívják a rendőröket. Berlinben ez +35 € kiszállási díj. Azt nem tudom, hogy azután mi van, kérdezd meg őket bliccelés előtt. Azt láttam, hogy az S-Bahnon mindenki odaadta az ellenőröknek az igazolványát és tényleg elég ledurrant emberek, ha előbb szálltak le, akkor megpróbálják eladni olcsóbban a jegyet.
Én egyszer kicsit rugalmasan értelmeztem az olcsóbb jegy érvényességét a földalattin, nem volt ellenőr de az vasárnap este volt. Szerintem nem éri meg kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!