Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bliccelés külföldön? (bővebben...

Bliccelés külföldön? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Mire számíthat az, akit külföldön (főként nyugaton, Németo., Ausztria, Olaszo. stb..) bliccelésen kapnak a vonaton? Bírságot gondolom nem kap, mert hogy hajtanák be. Ha nincs semmi pénze akkor mit tesznek vele? Rendőrt hívnak? Ha igen akkor a rendőr mit tehet ilyen helyzetben?
2012. febr. 5. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, de örülnék neki, ha az ilyenek nem keltenék "jóhírünket" nyugaton.
2012. febr. 5. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne kapna bírságot. Akit gyorshajtáson kapnak külföldön, azt is megbüntetik, egyszerűen átadják a magyar hatóságoknak az ügyet. Simán hívhatnak rendőrt ebben a helyzetben, igen.
2012. febr. 5. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha elkapnak, biztos nem lehet megúszni, de nem ismerem az eljárást.

Németországról:

Úgy rémlik nagyon sok a büntetés, nem éri meg kockáztatni. Az ellenőrök meg hatékonyan dolgoznak. Többen vannak, nem engednek leszállni és elmenekülni. Mindenféle korosztályból valóak az ellenőrök, és nincs egyenruhájuk, civilek. Tehát szinte képtelenség felismerni őket előre...

2012. febr. 5. 22:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Régen meg lehetett úszni, ha külföldi voltál, ma már nem. Ugyanis a szabálysértéseket kölcsönösen kezelik az Unióban. Én is remélem, hogy nem hoz szégyent a nemzetünk nevére a kérdező, elég sok szégyent kellett már elviselnünk honfitársaink miatt. Remélem, hogy súlyosabban megbüntetik, mint itthon.
2012. febr. 5. 22:04
 5/7 bánomisén ***** válasza:

Anglia, London, vonat. Kollégám elfelejtette a bérletét érvényesíteni, leszálláskor ellenőrökbe ütközött. 20 fontra bírságolták helyszínen (kb. 8.000 Ft). Ha nem lett volna nála pénz vagy bankkártya, akkor csekket kapott volna.

Itt fölösleges ilyen piszlicsáré ügyekben rendőrt hívni, az ellenőrnek legalább akkora tekintélye van, mint a rendőrnek, vagyis nagy.

2012. febr. 5. 22:06
 6/7 bánomisén ***** válasza:
Ja, bocs, azt elfelejtettem írni, hogy a kollégám itt él, nem turista volt.
2012. febr. 5. 22:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Németországban és Ausztriában megállnak az első megállóban, zárva tartják ajtókat és kihívják a rendőröket. Berlinben ez +35 € kiszállási díj. Azt nem tudom, hogy azután mi van, kérdezd meg őket bliccelés előtt. Azt láttam, hogy az S-Bahnon mindenki odaadta az ellenőröknek az igazolványát és tényleg elég ledurrant emberek, ha előbb szálltak le, akkor megpróbálják eladni olcsóbban a jegyet.

Én egyszer kicsit rugalmasan értelmeztem az olcsóbb jegy érvényességét a földalattin, nem volt ellenőr de az vasárnap este volt. Szerintem nem éri meg kipróbálni.

2012. febr. 5. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!