Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Önvédelem-e, ha a késsel...

Önvédelem-e, ha a késsel támadóra viperát rántok?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk békésen tartok hazafelé, és valaki elém ugrik, majd kést ránt, és pénz követel, erre én viperával pofán vágom, akkor az garázdaság, vagy önvédelem?
2009. jún. 1. 17:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%
Egyértelműen önvédelem,és ez a helyes.Jogszabály szerint kés kés ellen mehet,ez akármilyen esetben vért von maga után. ostoba jogszabály! Viperát rántani késes támadó ellen ésszerű,mert ott nem történhet komolyabb sérülés,ha ésszel használja az ember.Vipera számomra péládul csak ilyen szituációra van véve,késelések pedig gyakorik. A kést tartó kezet kell vele támadni, nem fejre.Izületekre kell rámenni.Kést elkobozni,elhajítani,aztán meg arconkönyökölni és csók. Viperával való ellentámadás kevésbé vészes szerintem. mindenképpen megszívod,ha zsaruk megtudják. Ha ilyesmi lezajlana,én utána húznám el a belem a helyszínről a francba.
2010. szept. 17. 03:24
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan használhatod, hogy hatástalanítsd vele a támadót ,de azért túlzásba se kell vinni. Engen személy szerint nem érdekelne hogy jogos-e vagy sem , mert egy ilyen szituációban az ember élete is lehet a tét és nekem vhogy hirtelen nem az jutna eszembe h "ha megütön börtönbe kerülök-e?" Nem hiszem,hogy emiatt vkit lecsuknának vagy megbirságolnának.
2010. nov. 9. 17:04
 13/17 anonim ***** válasza:
73%
Ránts elő egy kisbicskát és amikor üt vágt meg a csuklójába az ütőeret és már elintéézted és menny el a hejszinről . De NE SZALADJ mert akor téged fognak gyanusítani
2010. nov. 16. 14:18
 14/17 anonim válasza:
Sajna nem szabadna magadnál tartani viperát sem önvédelmi eszközt.....
2010. nov. 22. 16:33
 15/17 anonim válasza:
Igazábol ha este sötétben mész hazafelé(pl munkahelyről,stb..) és eléd ugrik a gipsy king akkor egy jót rávágsz és futás.senki sem látta igaz az is hogy nem fog feljelenteni.de azért csak óvatosan ezekkel a dolgokkal...
2011. jan. 30. 12:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Van egy remek S&W Késem, egy ExtremeOPS. Ajánlom mindenkinek, ebayon a normális USA gyártmány olyan 25-45$.

Könnyű kinyitni, eleve taktikai kés. Ha olyanod van, belekarcolhatod a gipsy king hátába hogy üdv a fedélzeten, mindemellett nem jogszabályellenes, mert 7,8 cm a vágóél.

2012. júl. 28. 21:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen, a késsel támadás megalapozza a jogos védelmet.
2013. febr. 15. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!