Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hagyatéki tárgyalásról kérdeznék?

Hagyatéki tárgyalásról kérdeznék?

Figyelt kérdés

Mennyi idővel szokott lenni körülbelül az örökhagyó halálát követően?

Ha többen örökölnek egy házat,akkor mondanak összeget,amivel az örökös részt meg kell fizetni (ha egyébként kiárták a másik felet) ?

Ha az egyik örököst (akit egyébként kizártak az örökségből nem lehet megtalálni,akkor évtizedekig nem lehet intézkedni ?

2012. jan. 20. 11:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Hagyatéki leltár után ha sorra veszi a közjegyző.A házat felbecsülik értékre azután kell fizetni.Örökségből nemigen lehet kizárni ahhoz súlyos ok kell, pld bizonyítani kell hogy az illető az életére tört az örökhagyónak.
2012. jan. 20. 12:06
 2/3 anonim ***** válasza:
A kizárás nem ugyan az, mint a kitagadás amivel keveri a hozzászóló. Ha kizárták akkor jár kötelesrész, ha kitagadták, akkor nem. A hagyatékot így is átadják majd, a kötelesrészért az örökösnek kell jelentkeznie 5 éven belül, mivel az kötelmi jellegű igény. Ha nem jelentkezik, akkor a végrendeleti örökösnek nem kell kiadni a részét. Ha csak simán többen örököltek egy házat, akkor közös tulajdon keletkezik ahol mindenkinek eszmei hányada van, akkor lehetséges közösen eladni a házat, vagy valaki(k) magához(magukhoz) váltják a többi tulajdonrészt. Ha erről nem tudnak megállapodni, akkor a bíróságtól lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését.
2012. jan. 20. 12:26
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma volt meg a hagyatéki tárgyalás,a végrendeletben úgy volt írva a másik örökösről,hogy "kizárom a köteles részből is,mert tartásomról,gondozásomról egyáltalán nem gondoskodott" + emellé egy bírósági papír,hogy a másik örökös fenyegette,agresszíven lépett fel vele szemben.

Én hittem annak amit az interneten olvastam és amit ti is írtatok és ma mégis az egész örökséget a férjem kapta...hm érdekes....úgy látszik ahány féle tárgyalás annyiféle végeredmény.

A férjem el sem ment,mert külföldön dolgozik,de előre le kellett már adni a papírokat a tárgyalás előtt még,hogy ő gondoskodott róla,ő intézte el egyedül a temetést stb.

Felháborodva hívott fel a tárgyalás után a másik örökös bennünket,hogy ez hogyan lehet,én meg mondtam,hogy ezt miért nem kérdezte meg ott.Én sem mnetem el a férjemet képviselendő,mondván én aztán úgy sem szólok bele ebbe.

2012. nov. 10. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!