A naptárosztogató cigányok a Déli Pályaudvarnál tényleg beteg gyerekeknek gyűjtenek?
Csak tájékoztatásul közlöm: segélyszervezetek sosem fognak kéregetni a nyílt utcán. Van számlaszámuk, ha szeretnél jótékonykodni, arra utalhatod a pénzt. Ezt onnan tudom, hogy engem bizony "kutyamenhelynek gyűjtünk" címmel vettek le tavaly a 4-es 6-os vonalán, és mivel igen erőszakosak voltak, ezért szóltam a rendőröknek, majd írtam annak a kutyamenhelynek, akikre hivatkozva gyűjtöttek. A rendőrök először is nem tudnak tenni ellenük semmit, mert mindig más kéreget, más felkiáltással, és mivel általában forgalmas tömegközlekedési csomópontokon álldogálnak, ezért ha jönnek a zsaruk, pillanatok alatt el is tudnak tűnni. Az érintett kutyamenhelytől pedig azt a tájékoztatást kaptam, hogy alapítványok, segélyszervezetek sosem kéregetnek nyílt utcán, mivel az számukra törvény által is tiltott.
Konzekvencia: SOHA ne adj ilyeneknek pénzt, főleg ne cigányoknak!!!
Hát sajnos ilyenek a cigányok, most mit csináljak? Nem én küldöm őket lopni, betörni, csalni, nem az én hibám... ha te más milyen vagy, az tiszteletreméltó, de ettől még a cigányok nagy része marad olyan, amilyen... ez nem rasszizmus, szimpla tények. Nem én tehetek róla, hogy ilyen képet alakítottak ki magukról. Nekem is van olyan cigányismerősöm, aki dolgozik, és neveli tisztességesen a gyerekét, ettől még elismeri, hogy a többség nem ilyen, mint ő.
Egyébként, csak hogy megnyugtassalak: szőke kék szeműnek se adnék egy vasat se.
a kivételnek tisztelet, mivel nekik nagyon nehéz a sztereotípiák között becsületesen élni !!!!
De nyilván mindenki elismeri, hogy nem véletlen, hogy nem az terjedt el, hogy "a helyes kis barnákkal tárgyalj, mert azok a legbecsületesebbek" meg hogy
"milyen jó, hogy betelepültek, mert azt a sok lusta magyart ki tartaná el különben".
Tudom, hogy fáj hallani, de szerintem igazam van.
én már a váci utcában találkoztam eggyel.először azt hittem hogy valami szórólapos(időnként megszánom őket és elveszem amit nyújtanak).erre utánam szól a cigó hogy fordítsan meg mert ott van azon a szöveg.
én mondtam nyersen és tömören rizsa meg egyéb körítés nélkül hogy nincs kedvem adakozni.persze reflexből elkezdett trágárkodni-én se maradtam adósa(annyi volt a kamat hogy én az anyját is belevettem a szösszenetembe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!