Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A naptárosztogató cigányok a...

A naptárosztogató cigányok a Déli Pályaudvarnál tényleg beteg gyerekeknek gyűjtenek?

Figyelt kérdés
Valaki beszélt már velük? Minden reggel csak azt hallom, hogy beteg gyerekeknek gyűjtenek... valami gagyi lepecsételt papír van náluk, és valaki ad nekik pénzt. Nem kéne ilyenkor valami bizonylatot, számlát, bármit adniuk? Hogy lehetne kideríteni, hogy csak maguknak gyűjtenek ilyen ürüggyel, vagy tényleg beteg gyerekeknek?
2012. jan. 5. 20:14
1 2
 11/18 zokniszörny válasza:

Csak tájékoztatásul közlöm: segélyszervezetek sosem fognak kéregetni a nyílt utcán. Van számlaszámuk, ha szeretnél jótékonykodni, arra utalhatod a pénzt. Ezt onnan tudom, hogy engem bizony "kutyamenhelynek gyűjtünk" címmel vettek le tavaly a 4-es 6-os vonalán, és mivel igen erőszakosak voltak, ezért szóltam a rendőröknek, majd írtam annak a kutyamenhelynek, akikre hivatkozva gyűjtöttek. A rendőrök először is nem tudnak tenni ellenük semmit, mert mindig más kéreget, más felkiáltással, és mivel általában forgalmas tömegközlekedési csomópontokon álldogálnak, ezért ha jönnek a zsaruk, pillanatok alatt el is tudnak tűnni. Az érintett kutyamenhelytől pedig azt a tájékoztatást kaptam, hogy alapítványok, segélyszervezetek sosem kéregetnek nyílt utcán, mivel az számukra törvény által is tiltott.

Konzekvencia: SOHA ne adj ilyeneknek pénzt, főleg ne cigányoknak!!!

2012. jan. 11. 23:58
 12/18 anonim ***** válasza:
nem
2012. jan. 12. 07:40
 13/18 reszelő istván válasza:
9%
Én pl cigánygyerek vagyok dolgozm és gyereket nevelek ,elég szomoru hogy ha egy szőke kékszemü lány kéregetne drogra mindenki szivesen adna neki.De ha cigányokrol van szo csak a játékgép meg a kisfröccs jut eszébe mindenkinek gusztustalanok vagytok !!!!!!!!!!!!!!!!
2012. jan. 12. 11:05
 14/18 zokniszörny válasza:
100%

Hát sajnos ilyenek a cigányok, most mit csináljak? Nem én küldöm őket lopni, betörni, csalni, nem az én hibám... ha te más milyen vagy, az tiszteletreméltó, de ettől még a cigányok nagy része marad olyan, amilyen... ez nem rasszizmus, szimpla tények. Nem én tehetek róla, hogy ilyen képet alakítottak ki magukról. Nekem is van olyan cigányismerősöm, aki dolgozik, és neveli tisztességesen a gyerekét, ettől még elismeri, hogy a többség nem ilyen, mint ő.

Egyébként, csak hogy megnyugtassalak: szőke kék szeműnek se adnék egy vasat se.

2012. jan. 12. 16:24
 15/18 anonim ***** válasza:

a kivételnek tisztelet, mivel nekik nagyon nehéz a sztereotípiák között becsületesen élni !!!!

De nyilván mindenki elismeri, hogy nem véletlen, hogy nem az terjedt el, hogy "a helyes kis barnákkal tárgyalj, mert azok a legbecsületesebbek" meg hogy

"milyen jó, hogy betelepültek, mert azt a sok lusta magyart ki tartaná el különben".

Tudom, hogy fáj hallani, de szerintem igazam van.

2012. jan. 15. 16:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehúznak mint a sz*rt. Kecskeméten is ezt csinálják a Malom előtt, engem is megállítottak egyszer, hogy 500 forintért vegyek tőlük 1 KOCKÁS FÜZETET amivel támogatom a beteg gyerekeket. Volt nála egy összesz*rozott fénymásolt papír tele szakadással meg gyűrődéssel mintha egy kiadós valagbúvárkodás után megpróbálták volna két b36os téglával kisimítani kevesebb sikerrel. Gusztustalan férgek. A világ összes rákbetegségét kívánom nekik, lehetőleg most azonnal. És ezt sajnos nem csak az ilyen "amatőr" gec*k csinálják hanem akik már médián keresztül is reklámozzák magukat (volt is ebből botrány). Kideríteni nem tudod, mivel mi alapján deríted ki? Megkérdezed tőle hogy most trükközni jötté ide buz*ka? Rá kell nézni, az mindent elárul a szándékairól.
2012. jan. 19. 13:21
 17/18 anonim ***** válasza:

én már a váci utcában találkoztam eggyel.először azt hittem hogy valami szórólapos(időnként megszánom őket és elveszem amit nyújtanak).erre utánam szól a cigó hogy fordítsan meg mert ott van azon a szöveg.

én mondtam nyersen és tömören rizsa meg egyéb körítés nélkül hogy nincs kedvem adakozni.persze reflexből elkezdett trágárkodni-én se maradtam adósa(annyi volt a kamat hogy én az anyját is belevettem a szösszenetembe)

2012. jan. 23. 21:14
 18/18 legion ***** válasza:
Tenyleg ily okos vagy,vagy csak tetteted?Igen,es a pingvin megel a sivatagban.
2017. febr. 21. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!