Az 50/1999. (XI.3. ) EüM rendelet alapján, hogyan alakul a folyamatos számítógép előtt dolgozók szünete?
Részlet:
"A munkáltató a munkafolyamatokat úgy szervezi meg, hogy a folyamatos képernyő előtti munkavégzést óránként legalább tízperces. - . szünetek szakítsák meg."
Kérdés:
1. Érvényben van ez a rendelet?
2. Az ilyen szünet munkaidőbe, vagy azon kívül van?
Hallottam már nem egy verziót, ezért kérdezem, hátha akad itt egy hozzáértő.
1. Érvényben van
2. 1992. évi XXII. törvény:
117. § (1) a) munkaidő: a munkavégzésre előírt idő kezdetétől annak befejezéséig tartó időtartam, amibe be kell számítani a munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység időtartamát. Eltérő rendelkezés vagy megállapodás hiányában a munkaidőbe a munkaközi szünet időtartama (122. §) - a készenléti jellegű munkakör kivételével - nem számít be;
Ép írta: "Eltérő rendelkezés vagy megállapodás"...
Na hát most megemlítettem a főnökömnek mert jó ember, kinevetett és azt mondta hogy ha akarom megtarthatom minden órában de annyival többet is kell majd ráhúznom naponta :D
Mondom kösz, nem volt a megállapodásban ilyen tény valóban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!