Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Még tavaly 1 ik osztálytársamt...

Yamaha009 kérdése:

Még tavaly 1 ik osztálytársamtól elloptak 1 telefont ami miatt nekem is bekelett mennem h mit láttam stb. de osztálytársam mondta hogy az enyémet is ellopták és ebböl ügyem is lett sőt 1 embert is megneveztem akire gondolok hogy kivolt?

Figyelt kérdés
Azt az embert behívták ügyvéd jelenlétével mint vádlott de én nem szeretnék már foglalkozni a dologgal mi ijenkor a teendő? előre is köszönöm a válaszokat. és mijen büntetést kaphat ha bizonyítékom sincs?
2011. dec. 8. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
jó zavarosan írtad le ,
2011. dec. 8. 14:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod bizonyítani amit állítasz, akkor visszaperelhet rágalmazásért.

Most, hogy már a te p*csád alatt lett forró a szék, nem szeretnél foglalkozni vele, mi? :)

2011. dec. 8. 14:30
 3/6 A kérdező kommentje:
hát felénk ezt ugy hívják h ink leszarom minthogy szétverjenek mert bemártottam című történet :) meg nem szeretnék 1 5ezer forintos szar teló miatt biroságra járkálni
2011. dec. 8. 15:46
 4/6 dizus ***** válasza:
Annak idején megnevezted.Ő sem akart bíróságra járni.Mostmár mehettek!
2011. dec. 8. 18:02
 5/6 A kérdező kommentje:
de én nem azt mondtam h tuti ő volt hanem csak annyit h szerintem ő volt vagy ugyanaz a 2 dolog?
2011. dec. 8. 19:28
 6/6 anonim ***** válasza:

1. Feljelentést tettél ezek szerint, legalábbis ezt így értelmezem. Mivel a lopás közvádas bűncselekmény, ezt már nem vonhatod vissza.

2. Ha azt mondtad, hogy ő volt, és ez nem igaz, akkor még akár rágalmazásért eljárás is indulhat ellened. A "szerintem" az attól függ, pontosan hogyan fogalmaztál, mennyire tűnhetett úgy a rendőröknek, hogy konkrét személyt jelentesz fel.

3. Ha idéznek tárgyalásra, vagy akár csak a rendőrségre kihallgatásra, be KELL menned, különben megbírságolnak és előállítanak.

2011. dec. 8. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!