Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szivat a budapesti kozponti...

Fibula7 kérdése:

Szivat a budapesti kozponti okmanyiroda mit tegyek?

Figyelt kérdés

Vezetői engedély honositás ügyben fordultam az okmányirodához, ahol követelik a hivatalos magyar forditást a jogszabályba

meg azt irja hogy: külföldi vezetői engedély hiteles magyar nyelvű fordítása (ha az az ország, ahol a vezetői engedélyt kiadták, nem csatlakozott az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez)

na amit itt ir a zárójelben magasan sz*rnak rá de nem baj a forditás mikor rendeztem az állampolgárságot akkor a jogsit is átforditattam az állandó birósági tolmácssal

de az okos okmányiroda azt nem akarja elfogadni hanem csak valami Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda ahol érdeklődtem a forditás 17000 forint nem tudom mit tegyek segitsetek.

2011. dec. 3. 21:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem a szívat senki, ennek ez a menet. Más országban is így van. Az állampolgárság megszerzése normál esetben mindenhol drága és igen hosszú macera.
2011. dec. 3. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Igazuk van, nem szívatnak.

De, ha nem hiszed el, nyugodtan átmehetsz egy másik okmányirodába is megkérdezni.

2011. dec. 4. 09:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Magyar allampolgar vagyok, a honositas gyors konnyu es olcso volt nem az a gond, hanem VEZETOI ENGEDELY HONOSITASA ahol kovetelnek forditast de a szerb jogsira nem kell forditas mert tagja az 1968 becsi egyezmenynek ezt nem erti az okmanyiroda hanem ilyen eu hujesegeket habog ossze vissza amott meg ru-s orszagnak nem is kell honositani a joksijat csak nem eu orszagnak, meg szepen irtam az allampolgarsagi hivatal elfogadja a forditast a okmany meg nem, kerdezem en toletek hogy mi nagyobb valami az allampolgarsag vagy egy sima b kategoria jogsi?
2011. dec. 4. 11:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Használd az eredetit honosítás nélkül.
2011. dec. 4. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!