Fénykép és videó felhasználható-e ellenem a bíróságon ill. rendőrségen?
Egy kedves szomszéd jelentett fel, és állítólag lefényképezett és levideózott engem, és ez a bizonyíték.
Nem úgy van, hogy így sérti a személyiségi jogaimat és nem használhatná fel a fotót vagy videót?
Arról van szó, hogy bejöttek hozzám és szóváltást követően lökdöstek, rugdostak, provokáltak obszcén beszéddel, majd bekapcsolta egyikük a mobiltelefonját és felvette, hogy hogyan próbálom megvédeni magam. A felvételen nyomatékosan (ingerülten) ingatlanom elhagyására szólítom fel és kifelé toloncolom a kapumon.
Távozásuk során egyikük elbotlik (amit állítólag én okoztam) és lehorzsolódik a térde ami miatt könnyű testi sértésért feljelentett.
A megsérült később visszavontan a feljelentését, mert az orvosi látlelet kb. 2000Ft-be került volna és nem volt ennyi pénzük. Aki a felvételt készítette fenntartja, bár őt kb. max. az az inzultus érte részemről, hogy elküldöm a házamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!