Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Testvéremék nem tudják fizetni...

Testvéremék nem tudják fizetni a jelzáloghitelüket és voltam a kezesük. Ilyenkor a bank nálam "kopogtat", vagy az ingatlant veszi el?

Figyelt kérdés
Megj.: Az ingatlan mai értéke teljes mértékben fedezi a rajta lévő hitel értékét!
2011. dec. 1. 14:19
 1/6 anonim ***** válasza:
nálad kopogtat
2011. dec. 1. 14:23
 2/6 dizus ***** válasza:
Nem egyértelmű a kérdés?Ha jelzálog,akkor hol vagy kezes?A te házadon van a jelzálog?Kezes vagy,vagy készfizető kezes? Pontosan mi a helyzet?
2011. dec. 1. 14:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Az ő házukon van jelzálog! Nem tudom miért kértek kezest, de kértek! Csak akkor kapták meg a hitelt ha én is aláírtam. De például rólam semmilyen adatot nem kértek akkor (munkáltatóira gondolok).
2011. dec. 1. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha kezes vagy, akkor árverezés előtt tőled kérik a pénzt. Ha eddig nem kaptál levelet, akkor hamarosan érkezik.

Csak akkor viszik a házat, ha egyikőtökön se lehet behajtani a pénzt.

2011. dec. 1. 15:30
 5/6 bumbi02 ***** válasza:

az a lényeg hogy sortartó kezes vagy vagy készfizető kezes...

ha sortartó, akkor mielőtt hozzád kopogtat a bíróság, akkor mondd a bíróságnak hogy próbálják meg behajtani testvéredéken, és ha nem megy nekik - nem tudják a bankszámláról leemelni a pénzt, stb - akkor jöhetnek csak vissza hozzád

ha készfizető vagy akkor hozzád kopogtat a bank egyből ...

2011. dec. 1. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Hitelekkel foglalkoztam, évekig.

Valóban nem mindegy, hogy sortartó, vagy készfizető kezességet vállaltál-e,de...

Talán egy banknál se találkoztam olyan hitelkihelyezéssel, ahol ne a készfizető kezességet kérték volna, így nagy valószínüséggel neked is az van.

Azért válaszoltam azt amit.

Azért nézz utána a szerződésben mindenképp. Egy kis esély azért van.

2011. dec. 1. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!