Jogosan kérem a bérbeadótól, hogy az első két havi bérleti díjat engedje el? Bővebben lent.
Ez attól függ, hogy ő felel-e a problémáért, ami miatt nem tud elindulni az üzlet? Nem értem, milyen tulajdoni gondok, hogy ez mit takar.
De amennyiben ő ezért nem felel, köze sincs hozzá, akkor miért ne kéne fizetned? Akkor számára teljesen mindegy, hogy üzemel-e a bolt, vagy nem, ő kiadta, tehát a szerződés rá eső részét teljesítette, neked meg természetesen fizetned kell.
Ha ő akadályozza a működést, akkor persze más a helyzet.
"hogy amig a tulajdoni jogviszony nincs letisztázva,addig ő mint kizárólagos tulajdonos nem adhatja bérbe a helyíséget"
Innentől kezdve az egész szerződés érvénytelen szerintem, hiszen hamisan állította, hogy a hely övé.
félreértetted: neked nem kell fizetni, mert érvénytelen a szerződés
az, hogy átvert az más kategória - arra kérhetsz kártérítést, de az egy hosszú polgári peres eljárás
Én már csak azt nem értem, hogy a szerződés megkötése előtt hogyhogy nem ellenőriztétek le a tulajdoni lapot? Mindegy, már nem számít, de tanulság legközelebbre, hogy TULAJDONI LAP!!! kell.
Most pedig úgy tudod ezt megoldani, hogy
1. megpróbálsz velük megegyezni, hogy álljatok el ettől az amúgy érvénytelen szerződéstől, és számoljatok el, a károdat pedig térítse meg. Ha pedig ebbe nem megy bele:
2. elmész egy ügyvédhez (ezzel kellett volna kezdeni, az ügyvédnek ugyanis többek között pont az a dolga, hogy az ilyesmit kivédje...), és végső esetben pert indítotok a szerződés érvénytelenségének megállapításáért, az eredeti állapot helyreállításáért, és megpróbálod érvényesíteni a károdat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!