Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Irodalomórán szerepjátékszerűs...

Irodalomórán szerepjátékszerűséget kell csinálnunk (bírósági tárgyalás lesz) és én leszek a bíró. A nyitóbeszédet hogyan kell megírnom?

Figyelt kérdés

gyilkosság történt alapvetően és azt kell ismertetni. Valami tanácsot tudtok adni, hogy milyen formai követelmények vannak, stb...?

köszönöm előre is!

18/L

2011. nov. 9. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Én utáltam az irodalomórákat.
2011. nov. 9. 22:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Én meg most is utálom, főleg 11 órakor.
2011. nov. 9. 23:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Ismertesd a tárgyalás okát, az adatokat, ki képviseli a vádat, védelmet, vannak-e népi ülnökök, és mi az aznapi napirend (ki mindenki kap szót). A vádat ne ismertesd, az az ügyész dolga.
2011. nov. 9. 23:57
 4/6 anonim ***** válasza:

én szívesen segítek

mikorra kell?

(egy jogász)

2011. nov. 10. 00:02
 5/6 dodi48 ***** válasza:
Üsd be googleba hogy büntetőeljárási tövény.És abban tárgyalás levezetése szakaszt keresd+.le van írva minden.nem kell jogásznak lenned ahhoz hogy meg értsd:)
2011. nov. 10. 18:34
 6/6 anonim ***** válasza:

1. Népi ülnökök NINCSENEK, csak munkaügyi perekben. Ha esküdtekre gondoltál (amerikai filmek), itthon azt sincs. Tehát nem kell ismertetni.

2. Először megnyitod a tárgyalást, és számbaveszed a megjelenteket. ("Szabályszerű idézésre személyesen v. képviselővel megjelent XY - név, perbeli állás). Röviden ismerteted a tényállást, hogy miért vagytok ott, iratokat. Aztán megkéred az ügyészt, hogy adja elő a vádat, majd a vádlottat, hogy adja elő védekezését. Ha tanút kell meghallgatni, akkor igazoltatod, kioktatod (hamis tanúzást a törvény bünteti, megkérdezed, érdektelennek vallja-e magát - tehát nem rokona, haragosa-e bárkinek. Ha a rokona, figyelmezteted, hogy nem köteles a rokon ellen vallani. Kioktatod az összes tanút, hogy saját maguk ellen nem kötelesek terheli vallomást tenni. Ez persze a vádlottra is igaz amúgy.)

Egyébként a bírósági tárgyalások nyilvánosak, nyugodtan beülhetsz megnézni egyet, ha érdekel. :)

2011. nov. 11. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!