Öröklök valamit? Apám halála után, vagy mindent visz az élettárs? Aki már kb. a hatodik
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Apám örök életében alkoholista volt, ami volt neki pénze, ingatlana, hétvégi háza ezért mind a szülei dolgoztak meg.
Ez a mostani élettárs kb. a hatodik, a szomszédok elmondása alapján a saját szarát is, ha fizetnek érte - bocsi....
Gondoltam, hogy valami sántít a dologban mikor a hagyatéki megkeresésben benne volt, hogy rész akar venni a hagyatéki tárgyaláson. Mivel az élettárs nem örököl, biztos voltam benne, hogy valami nagyon sántít. Hát ezek az ingatlanok. Mindegyik szerződés ugyanaznap készült,és gondolom , hogy per lesz belőle, de úgygondolom az ajándékozási szerződést mindenképpen megtámadom. Az adásvételt még nem tudom, meglátjuk mit mond hétfőn az ügyvéd.
Szia! Még nem volt meg a második hagyatéki tárgyalás. A bankszámláról levett pénz természetesen nem lett meg, de az ügyvédem eltöröltette az "engem illető" temetési költséget.
Peren kívül megy a dolog, mert nincs 5 évem (ennyi kb. mire a bíróság dönt) és csomó fölösleges pénzem sem a költségekre. A köteles részt ki kell fizetnie az élettársnak, ezért húzódik még mindig az ügy.
Ha akarsz írj privát üzit, és segítek, megírom, hogy mi lesz a végkifejlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!