Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek ha nem fizette ki...

Mit tegyek ha nem fizette ki valaki a penzem, amiert dolgoztam?

Figyelt kérdés
Dolgoztam egy ismerosomnek a weboldalan,amiert megallapodtunk egy osszegben hogy kifizeti.Papirt nem csinaltunk rola,mivel hulye fejjel megbiztam benne.Ezzel visszaelve,mar honapok ota nem fizetett ki,mondvan ugysincs mit csinaljak neki,mert nincs bizonyitekom hogy dolgoztam,meg ugysincs a neven semmi amit elvehetnek tole.De viszont bizonyitani tudom,azzal hogy emailben kert fel a munkara,es az is megvan emailben hogy nem fizette ki,irta hogy ekkor meg akkor kifizeti.Neki egy feketen mukodo szemelyszallito cege van,megsem fel.Mit csinalhatok hogy megkapjam a penzt?tenyleg semmit nem lehet neki csinalni?mert beszeltem ugyveddel,aki azt mondta per utjan sima dolog,viszont nem tudom ilyenkor hogy kell fizetni egy ugyvedet,mert nincs akkora osszeg mint egy ugyved dija,illetve mint egy perkoltseg.Viszont a penzem nem akarom hagyni,mar csak azert sem amiert ilyen szemetul atvert.Azt mondta szemberohog,mert ugysincs neki mit csinaljak.Legyszi irjatok,mit tehetek???
2011. okt. 31. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

"viszont nem tudom ilyenkor hogy kell fizetni egy ugyvedet,mert nincs akkora osszeg mint egy ugyved dija,illetve mint egy perkoltseg"

Az nem gond. Ráterhelik a vesztesre.

2011. okt. 31. 13:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem írtatok szerződést hogy ezt dolgoztál ennyit kell fizetnie neked, akkor bukta az egész. Hidd el teljesen felesleges ügyvédre költeni meg egyebek..ugyan ezt megjártam, hónapokat nem fizettek ki nekem. Mondjuk én nem feketén dolgoztam, csak amolyan "segítő" voltam, de nem kis pénzt kaptam volna..a belem is kidolgoztam mégse fizettek ki.
2011. okt. 31. 13:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Tanulópénznek jó volt gondolom, legközelebb majd írj szerződést, és akkor ki is fizetnek.

Azért a feketén működő cégéről tehetsz egy kedves bejelentést az APEH felé..

2011. okt. 31. 13:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Verd ki belőle a tartozást, vagy jelentsd fel a feketén működő cége miatt.

Vagy ha van hozzáférésed az oldalához, töröld le és tegyél csillámpónikat a helyére.

2011. okt. 31. 14:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha van hozzáférésed a tárhelyhez, barmold el a honlapot, cégét meg jelentsd be az APEH-nak. Édes a bosszú íze:D, csak ügyelj rá, hogy ne legyenek verőemberei.
2011. nov. 1. 00:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezek szerint csak az a kérdés, hogy az ügyvédet hogy fizesd, a többit ő elmondta.

Ilyenkor a költségeket természetesen te előlegezed meg: perköltség, ügyvéd díja (hacsak valaki nem vállalja el sikerdíjra, de ez nem valószínű).

Amennyiben nyersz, akkor az ítéletben benne lesz, hogy a perköltségeidet, és X forint ügyvédi díjat (amennyit a bíróság elismer - ált. elismeri, amit bejelentesz, ha nem irreálisan magas összeg) a vesztes fél viseli.

Ilyenkor persze kérdés, hogy magától kifizeti-e, vagy még a végrehajtási eljárás megindításári is szükség lesz-e. Ebben az esetben annak szintén van egy illetéke, és ügyvédi munkadíja, amit persze ugyanúgy bejelentesz követelésként, és - ha tudják - be is hajtják neked.

2011. nov. 1. 09:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy 1.000.000,- Ft alatti követelésnél mindenképp, de afelettinél is választhatóan fizetési meghagyásos eljárással kell/lehet élni.

Ha a másik fél nem mond ellent, akkor olcsóbb és gyorsabb. Ha jogerőre emelkedik, a hatálya megegyezik egy bírósági ítélettel - végrehajtható.

Ezt olvasd el, és beszélj az ügyvédeddel: [link]

2011. nov. 1. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!