Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha vettünk 12 millióért egy...

Ha vettünk 12 millióért egy használt lakást (első lakás) akkor nincs valami kiskapu hogy ne kelljen kifizetni azt a 630 000 ft illetéket? Ja és semmi más ingatlanunk nem volt még

Figyelt kérdés

Ez is csak itt van és röhej:(

megkatuk az illetéket és azért amiért meg akartuk kérni részletre be kellett fizetnünk az illeték illetékét!!!Ilyet!!

Az egyik ismerősömék addig kutattak a neten míg ráakadtak egy kiskapura és mikor be mentek a hivatalba és kérdezték hogy erről miért nem tájékoztatják az embereket csak annyit feleltek nekik hogy nem mondják aki nem talál rá az ilyen könnyítő lehetőségekre nagyban lesza..ák ÍGY JÁRT!!!

Istenem ez borzalmas arról nem is beszélve hogy mikor megkértük részletre kiküldtek egy lepedőnyi adatlapot és épp hogy azt nem kérdezték meg hogy napjában hányszo szeretkezünk vagy hogy mit eszünk:(

ez szerintem felháborító és ráadásul a neten semmi nem egyértelmű az ilyen törvényekkel ,ezért kérem aki tud segítsen!

2009. máj. 4. 10:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A te reagálásod sokkal durvább. Segítséget kértél, én is megpróbáltam választ adni, de nem tudtam olyan szakszerűen mint az utolsó válaszoló. Ő segített, te nemhogy megköszönted, hanem nekiestél. Ez a viselkedés akkor sem szép, ha te nem így érzed. A felháborodásodnak nincs alapja, mert ha valaki vásárol, felméri a lehetőségeket, bekalkulálja a fizetnivalókat. Nem éri váratlanul az összeg amit fizetni kell illetéket. És aki érthetően elmagyarázza, hogy mi miért van, azt nem osztja ki aki tájékoztatást kér és kap. Szerintem egy elkényeztetett gyerek vagy, aki a körülmények változásával nem tudott felnőni. Abba a kézbe harapsz, aki ad. Ha rád szánja valaki az idejét, akkor azt köszönd meg.
2009. máj. 5. 12:28
 12/17 A kérdező kommentje:

tisztába voltunk az illetékkel ismétlem!!!!

sosem voltam elkényeztetve pedig megtehették volna szüleim!!!!!

Nem látsz bele a helyzetbe ne ítélkezz!!!!És sem ítélkezem feletted pedig nekem is alakult ki véleményem ez a vita meg felesleges!!!

és ha ez megnyugtat titeket akkor KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

De tényleg szerintem a véleményedből fogalmad sincs milyen egy ilyen helyzet de tényleg senkinek nem kívánom hogy át élje és ezt fejezzük be mert gyerekes!

majd ha te is elveszítesz valakidet amiatt mert próbáltál megélni és sikerült is volna ha nem jött volna elő egyes eberekben az emberi kapzsiság akkor majd jussak eszedbe kérlek!!!

De tényleg szívből mondom nem kívánom!!!!

2009. máj. 5. 12:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Talán ha leírnád mi történt a szüleiddel jobban megérteném. Nem akarlak bántani, látom, hogy milyen érzékeny vagy. Nagyon kilehetsz. Nyugodj meg.
2009. máj. 5. 13:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, úgy látom, csak egy részét olvastad el annak, amit írtam: azt, hogy miért nem tudtál az illetékről.

Holott pontosan leírtam, hogy a 630.000 Ft sok, nem jár ennyi az APEH-nek, 12 milliónál pont 400.000 Ft az illeték (csak segíteni akartam, amikor kiszámoltam, de látom, kár volt).

És azt is segítségnek szántam, hogy leírtam, milyen alacsony összegű az az illeték, amiben kérhetsz méltányossági elbírálást, és hogy honnan töltheted le a honlapokat.

Már ne is haragudj, legyen mindegy, hogy ki miért tanult és nem tanult, az ügy szempontjából közömbös, én igyekeztem veled megosztani a tudásomat és segíteni a problémádban, de látom, ez reménytelen.

A törvények számozása pedig - hogy milyen évi hányas törvény - majdnem teljesen mindegy, az Illetéktörvényt is évente legalább egyszer-kétszer módosítják, tehát friss, a számozása azonban marad az eredeti (mint módosítás esetén minden törvényé).

2009. máj. 5. 14:06
 15/17 anonim ***** válasza:

És még megjegyzem: magam is vettem már lakást és bizony, kiperkáltam az illetéket úgy, ahogy mindenki más, én méltányosságot sem kértem, mert feltételeztem, hogy nem kaptam volna meg.

Amikor vásároltam, akkor ezt az illetékterhet számításba vettem, és aszerint bocsátkoztam bele az üzletbe.

De annak, aki szeret gyűlölködni és mindent szidni (apeh-et, törvényeket, politikusokat, neki válaszoló segítőket, stb.), az ilyesmit hiába is magyarázná az ember.

2009. máj. 5. 14:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Ma reggelre rájöttem: a kérdés kamu. Valaki itt játszadozik velünk, és a cél az, hogy jól odamondogathasson politikailag.

Mert akinek tényleg az illeték a fontos, szerintem nem igazán törődik a Bajnaival....

Ráadásul az illeték mértékét is rosszul számolta ki, ahogy már írtam, ez nem lehet 630.000 Ft, legalább ennyire érthetne hozzá.

Így nagyon feltűnő a dolog.

2009. máj. 6. 08:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Igazad van! Ezért volt a felháborodás. Ezért nem tetszett neki a véleményem. Végülis a szüleiről semmi konkrétat nem tudott mondani, csak dramatizált. Nem tudom mire jók a kamu kérdések? A pontgyüjtéshez?
2009. máj. 6. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!