Igaz az, hogy derék szomszédaink (a románokra és a szerbekre gondolok) igyekszenek csalni a népszámláláskor a kisebbségek kárára?
Olyan pletykákat hallottam hogy nem mindig irták be az illető nemzetiségét, illetve volt hely ahol ceruzával...
Azért ez dúrva, nem?
Köszönöm, ne segíts. Ebből élek (nem is rosszul). Így aztán tudom jól, hogy ha kicsit is szakmabeli lennél, nem a gyakori kérdéseken gyűjtenél információt, hanem hivataloknál, könyvtáraknál, esetleg egyesületeknél és civilszervezeteknél. Lehet, hogy szakember vagy, de a gázszerelőt is szakembernek nevezik. Én rávilágítottam a dolgok másik oldalára, amire te kijelentetted, hogy hülyeséget beszélek. Ne haragudj, de az egyoldalú, vitától elzárkózó hozzáállás megint nem sejteti, hogy munkaköröd lenne a szociálpolitika, vagy akár a kisebbségek tanulmányozása. Az, hogy megélted a szerbiai magyar helyzetét, nem ad diplomát.
Olyat pedig nyitott ember (ez a tulajdonság elengedhetetlen a hasonló témák objektív vizsgálatához) nem jelent ki, hogy bárkinek is döntenie kell a magyar és a szerb identitás között. Éppen, hogy el kell fogadnunk a származásunkat, nem pedig megtagadnunk a "felét".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!