Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kétfelől szedni a pénzt helyes?

Kétfelől szedni a pénzt helyes?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm 80 ezer forintot keres, tehát dolgozik. Emellett felveszi a munkanélküli segélyt is. Így kap 100.000 ft-ot. Ez így jó?

Engem meg azzal fenyegetnek, ha nem keresek 30 napra munkát, elveszik a segélyt.

Még, ha feketén dolgozik is, az is büntetendő. Nem?

2011. okt. 4. 16:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Menne ő szívesebben bejelentett melóhelyre hidd el. Neki is meg kell élni, bár én elhiszem, hogy ez téged idegesít, mert valóban a trükközés miatt tart itt az ország, de ha az egyénnek családja van ne csessz már ki velük. Amúgy hogy a bús pecsába élnél meg te rendesen 80 ezerből falun? Ráadásul ha bejelented, akkor utána max segélyt fog kapni, ami meg ugye 20k.
2011. okt. 4. 17:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Szerintem hallgatózzál. Hogyha a Szabad Európa Rádiót is hallgatja, akkor felnyomod, és elviszi az ÁVH...
2011. okt. 4. 17:28
 13/20 anonim ***** válasza:

Ilyen "fizetés" mellett én is felvennék mindent. Kétszer.

De azért rohanj spicliskedni, elvégre biztos Mercedesre gyűjt ebből a "vagyonból".

2011. okt. 4. 17:30
 14/20 A kérdező kommentje:

Teljes történet: 100.000 ft+keres az anyja is: segély+eljár kapálni+apja is keres leszázalékolási pénzt. A nagyanyja után is felveszik az eltartási segélyt, holott még rendesen el tudja magát tartani. A házuk összedől. Csak a hasukra költik. Mindig hitelre vásárolnak. Tűzifát mindig keveset vesznek.

3 személyre kb: 150.000 ft. És azt mondják: Nem elég? És hozzánk jönnek pénzt kérni, mert elverik 1 hónap alatt kajára. A gyerek azt mondja: hűtött sör legyen, mire hazajövök! +Szakadt ruhába járkának. Napjában 5x mennek a boltba. Ezek az emberek. Az ilyeneket utálom.

Ha nekem lenne ennyi pénzem, beosztanám, nem verném el 1 hét alatt.

2011. okt. 4. 17:51
 15/20 A kérdező kommentje:
Azt mondják: Úgy látszik van mit enni. Úgy látszik! Vasvillával emeli fel a tűzifát, mert nem tud lehajolni. Csak zabálni. Ja és: Én már dolgozok, nem úgy mint eggyesek!!! /Na de fordul még a kocka.
2011. okt. 4. 17:56
 16/20 anonim ***** válasza:
Azzal hogy feldobod, senkin se segítesz. Nem ettől a három embertől fognak megoldódni az állam költségvetési problémái. De ha gondolod nyugodtan dobd fel, elvégre fontosabb az állam által megszabott szabályokat betartani, mint az embertársaiddal jóban lenni, esetleg összefogni.
2011. okt. 4. 18:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Ezzel a gyerekkel+a barátaimnak nevezett emberekkel éppen nem vagyok jóba. Gyerekesen gondolkodnak. Az egyik beképzelt, (ld. fennt). A másik b*zi, csak nem vallja be. Utánoz másokat. 13 éves gyerekekkel foglalkoznak (barátilag). Ha este megyünk az utcán a "kis"gyerekekkel, azt hiszik, hogy lopni viszük őket. Az ilyeneknek 10 után már ágyban a helye. Kocsmázni szoktunk néha-néha, de a gyerekekkel be se engednek oda, mert még nincsenek 18 évesek. Minek foglalkoznak fiatalokkal, a magakorabeli fiúkkal kellene már barátkozniuk. Sose éreztem magam jól köztük.
2011. okt. 4. 18:10
 18/20 A kérdező kommentje:
A másik az, hogy sose beszéltek a lányokról, mint más fiú baráti társaság. Azért volt 1-2 lány a baráti társaságban, (akik már férjhez mentek). Mindig csak a lelkizés folyt: Most ez bántott meg, most az. Tehát b*zik. Ezért nem érdekelnek engem.
2011. okt. 4. 18:15
 19/20 A kérdező kommentje:
Igen. Lelkiztek, és elmentek 6 kilóméterre egymással beszélni. Mire visszajöttek lement a nap. Ez milyen baráti társaság?
2011. okt. 4. 18:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Csinálj amit jónak látsz.
2011. okt. 4. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!