Ha áttérek az iszlám vallásra, akkor több feleségem lehet. Magyarországon mi a jogi státusza ennek?
Egy legyen má' elég!
Sokat akart a szarka,de nem bírta a FARKA :D
Nem értem mi ez a nagy felháborodás meg gúnyolódás a kérdező felé.
A válasz az, hogy vallási szempontból lehet akárhány feleséged/férjed, de a magyar jog csak egy ellenkező nemű házastársat ismer el, így jogilag csak egy férfi-nő párra értelmeződik a házasság jogi fogalma és az ehhez kötödő jogi rendszer (eltartás, öröklés, válás stb.).
Egyébként meg ne zárjuk ki azt, hogy Magyarországon csak "nemnormális" nők mennének bele ilyesmibe. Bár én nem vagyok a poligámia híve (fiú vagyok), és még egy nővel is nehéz néha bánni, de léteznek olyan emberek, akik hisznek a poligámiában, meg abban, aminek csak az angol kifejezése jut eszembe, a polyamory-ban. Elképzelhető, hogy vannak Magyarországon is olyan lányok, akik mindenféle vallásos háttér és/vagy agymosás és/vagy elmebetegség nélkül benne lennének az osztozásban, afféle nővérekként. Ahogy ez elvileg feltehető fiúk esetén is. Az, hogy nem hallunk valamiről, nem jelenti azt, hogy az nem is létezhet.
Az meg azért elég durva általánosítás, hogy aki ilyesmiről kérdez, az mindenképpen valami élettelen, szűz kocka, akinek még egy feleség se nagyon jönne össze. De hát mit várunk egy anoním kérdezős oldaltól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!