Mi a különbség az Alkotmány és az Alaptörvény között?
Az alkotmány : Egy ország alaptörvényeinek összesége.
Az alaptörvény pedig egy olyan törvény amit alapből be kell tartani és arra épül több törvény is!ű
Szerintem ez az alaptörvény az alkotmány tuti igaz!
Alkotmány: idei évig volt.
Alaptörvény: 2012től lesz, csak a neve más.
"A világon ma mindenütt az „alkotmány” elnevezés használatos, a „példát” jelentő német eset „alaptörvény”-fogalma pedig a leírottak alapján csupán egy ideiglenes jellegű, átmeneti időre szolgáló dokumentumra vonatkozik. – Ha valaki is a jelenlegi tervezetet véglegesnek szánja, mindenképpen ajánlatos, hogy ne az alaptörvény, hanem az alkotmány elnevezést használja!"
Kis ízelítő.
A két szó normál esetben ugyanazt jelenti.
A ti feladatotok - gondolom - a jelenlegi Alkotmány összehasonlítása (tehát az 1949. évi XX. tv-é) a nemsokára hatályba lépő új Alkotmányéval, amit Alaptörvényként szoktak emlegetni.
Szóval, én úgy értelmezem, hogy nem a fogalmak közti különbséget kell keresni (az amúgy nincs is, ugyanis az Alkotmány = egy nemzet Alaptörvénye), hanem két konkrét joganyag összehasonlításáról van szó.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!