A FLOBERT lőfegyverek engedély kötelesek?
Figyelt kérdés
Emlékszem hogy régen csak fegyver tartási engedéllyel lehetett FLOBERT lőfegyvert vásárolni. De mintha rémlene nekem olyasmi hogy az utóbbi években, módosított jogszabály lehetővé teszi az engedély nélküli tartásukat.
Jól emlékszem vagy tévedek?
2011. szept. 18. 21:05
11/12 anonim válasza:
Nem tudom látjátok e ezt még. De előkerült egy nagyon régi ilyen fegyver váza. De a forgó tár már hiányzik a közepéből, szóval totál használhatatlan. Így ezt meg lehet tartani gond nélkül? Vagy dobjam ki biztos ami biztos? Engedélyt nyilván nem kérek rá :D
12/12 Kovács Gyula dr. válasza:
Kedves Anonim!
2021. január 1-jétől megváltozott a lőfegyver fogalma: az új megnevezés működőképes lőfegyver [Btk. 459. § (1) bekezdés 5. pont a) alpontja].
Szerintem, tartsd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!