Most mi a tényállás?
Agyrém! Ma a rendőrségtől kaptam két értesítést: 1. bűnügyek elválasztásáról, illetve bűnügy áttételéről.
A helyzet a következő: 2006-ban született élettársam gyermeke (félig ázsiai) én 2002-től élek az élettársammal. A félrelépést elnéztem és sajátomként fogadtam neveltem a gyermeket. 2009-ben teljes körű apasági nyilatkozatot tettem az anyakönyvvezető előtt. Ennek alapján állították ki az anyakönyvet, a nyilatkozat minden formának megfelelt. Élettársam is jelen volt és aláírta. 2011-ben az élettársam vészéjeztető magatartást tanúsított és én ezért bejelentést tettem.
A gyermekveszélyeztetés alapos gyanúját meglapították btk 195.§ 1 bekezdés de most jön a pikáns: engem OKIRAT HAMISÍTÁSSAL vádolnak a btk. 274.§ 1 bekezdés c.) pontja alapján!
Mert apasági nyilatkozatot tettem!
Holott a teljes jogú apasági nyilatkozatot a törvény szerint elvileg olyan férfi is tehet, aki köztudomásúlag nem lehet a gyermek (biológiai) apja.
AKKOR MOST MI VAN!
Azért hamisítottam közokiratot (egyébként akkor az élettársam nem tettestárs?), hogy tartásdíjat fizethessek?
Ebben az országban a jó szándékú emberekbe is belerúghat akinek csak tetszik?
Vagy a rendőrhadnagy egyszerűen visszaél hatalmával, vagy szimplán hülye?
Kérlek segítsetek! Akik járatosak vagytok!
köszönöm!
Rendőrség komolyan el akart vasalni okirathamisításért?
NEM HISZEM EL!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!