Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosult lennék örökségre az...

Jogosult lennék örökségre az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Apám meghalt (állítólag). Csak gyerekkoromban láttam 2-3 -szor, nem nagyon tartottuk a kapcsolatot.Van 3 féltestvérem.2 az első, 1 az utolsó házasságából, én vagyok a középső. A legkisebbet felnevelte, ők egy háztartásban éltek.Bár nehezteltem rá erről ő nem tudott, de nem voltunk haragban, anyámmal sem volt haragban.Tehát nem hinném, hogy kitagadott volna , azért nem örököltem esetleg.

Nos, lényeg, hogy úgy tudom, meghalt,de minket senki sem értesített erről.

Az igaz, hogy az első és harmadik családja is igyekezett tiltani az apámat tőlünk, féltékenységből, de azért az felettébb gyanús, hogy a halálhírét sem tudatták.Vajon miért?

Mivel törvényesen mégis csak az apám volt, annak ellenére, hogy anyámtól elvált és új családja lett, így jogosult lennék a részéről örökségre, abban az esetben is, ha nem írt külön végrendeletet?

Hogyan tudnék ennek az ügynek utána járni?

2011. szept. 3. 13:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, h jogosult vagy, ha másként nem megy, menj bíróságra az üggyel, hidd el, te nyernéd a pert, legalább 100 ilyen ügyet láttam.
2011. szept. 3. 14:14
 12/14 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem tudom biztosan meghalt-e?Arra gondoltam, telefonon keresztül próbálok valami információt szerezni, de most néztem utána és a családjának sincs semmiféle telefonos elérhetősége (gondolom, titkos szám).

Ha nem lehetek biztos abban, hogy meghalt, akkor is elmehetek a jegyzőhöz?Persze megmondanám neki, hogy csak gyanúm van arra, hogy meghalt.Lehet, hülyének nézne?

2011. szept. 3. 15:20
 13/14 anonim ***** válasza:

legyél magabiztosabb

kérdéseidre fentebb megtalálod a választ

közjegyzőhöz (nem jegyző, hanem közjegyző) akihez menned kell

halál szerinti település közjegyzője

nem néznek hülyének

sok ilyen ügy van

azért vannak, hogy segítsenek

hajrá

2011. szept. 4. 17:07
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. szept. 4. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!