"Különleges követelmények olyan helyiségekben, ahol élelmiszer készítését, kezelését vagy feldolgozását végzik", ez a kitétel és a pontjai az élelmiszer higiéniáról szóló rendeletben ugye nem vonatkozik egy látványpékségre?
Az ÁNTSZ ragaszkodik hozzá, hogy az élelmiszer higiéniáról szóló EK rendelet ezen részének feltételei vonatkoznak rám. De egy látványpékségben nincs étel KÉSZÍTÉS, mert a termékeket a franchise partner már ELKÉSZÍTETTE, én csak sütőben felmelegítem. A KEZELÉS logikusan feltételez valamilyen KEZELŐ SZERT, tehát értelemszerűen nem is kezelem. A FELDOLGOZÁS pedig egy olyan folyamat pl. mint a búza lisztté őrlése vagy egy étterem konyháján a húsos részleg, ahol konyhakész állapotba hozzák - pl. leszeletelik és lemérve lefagyasztják a nagy húsokat. Tehát ez sem igaz rám. Akkor jól gondolom, hogy a látványpékségemre a különleges követelmények nem vonatkoznak, csak a még előtte olvasható általános követelmények?
Semmi mást nem árulok, pl. hamburger, hot dog, amit készíteni kell tényleg, csak a mélyfagyasztott Pek-Snacket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!