Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki szabadlábon védekezik a...

Aki szabadlábon védekezik a tárgyalásáig, annak ugye tanácsos a se@@én maradni?

Figyelt kérdés
Mert én legalábbis így tudom.De akkor hogy történhet meg,hogy egy ilyen egyén, a szabadlábra helyezése óta folyamatosan követi el a bűncselekményeket,amiből egy feljelentés már meg is született.Ennek közel két hónapja,és semmi sem történt,ergo az szabadlábon van,a haja szála sem görbült meg.Ilyenkor a szabadlábra helyező illetékes bíróság, az új feljelentésről nem értesül?Nem az a törvény,hogy vissza viszik ilyen esetben?Mert ezek szerint nem.
2011. aug. 19. 00:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Hogy most miképp működik a dolog nem tudom,de régen akit feltételesen helyeztek szabadlábra,az okosan tette ha csak pisilni ment ki a szobájából,mert rögtön vitték vissza.Én csak azt nem értem,hogy egy gondolom többszörösen büntetett egyént egyáltalán minek engednek ki,még ha a tárgyalásig is.Felesleges papírmunka,újabb bűncselekmények,újabb károsultak,újabb tárgyalás.Én meg ezt nem értem.
2011. aug. 19. 00:26
 2/5 doboszoli ***** válasza:
Nagyon!!
2011. aug. 19. 06:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Ilyenkor, ha újra elítélik, akkor a feltételest is megkapja majd.

De az illetékes bíróság (már a büntetőbíróság, gondolom arról beszélsz) nem tudja nyomon követni az ilyesmit, és nem is az ő dolguk.

Ha újra bíróságra kerül egy ügye, ők akkor nézik meg a nyilvántartást.

2011. aug. 19. 08:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Jó oké,de a feljelentést felvevő rendőrkapitányságnak,ugye azt a nyílvántartásban látni kellene,hogy XY feltételesen van szabadlábon.Most felvettünk egy jegyzőkönyvet,mert ezt és ezt csinált.Nem kötelességük értesíteni az illetékes bírót,illetve bíróságot, akik szabadlábra helyezték?Nem felelős ezért valaki?Csak azért kérdezem,mert nem tudom.
2011. aug. 19. 14:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Mivel a szabadlábra helyezésnél egyik mérlegelési szempont a bűnismétlés veszélye, ezért joggal merül fel, hogy egy újabb vádemelés esetén elrendeljék az előzetes letartóztatást. Persze kérdés, hogy milyen súlyú ügy.
2011. aug. 22. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!