Hova fordulhatok ezzel a panaszommal?
BP 18. kerületbe járok középiskolába. A történelemtanárunk egyszerűen őrült. Megbuktatott, pedig egész évben tanultam az óráira (más tantárgyból tanulás nélkül is 4-es vagyok, nagyon jó a memóriám), minden feladatot tökéletesen elvégeztem, mégis mindenre 1-est, max 2-est adott.. Másoknak meg ny*lja a popsiját, a nagy semmire adott 4-est.
Szóval a lényeg, hogy megbuktatott. Nemsokára pótvizsga, és elkezdtem felvenni a kapcsolatot azokkal, akik tavaly nála pótvizsgáztak. Azt mondták, hogy velük is ezt csinálta, és a pótvizsgán az elején már kijelentette, hogy meg fog bukni, és nem is figyelt arra, amit mondott a gyerek.
A tanárnak nagy befolyása van a tanáriban és az igazgatónál, így kiröhögték azt a pár bukott gyereket az igazgatóiba.
Nem akarom ennyibe hagyni, mert elég szégyen 4,2-es átlaggal évet ismételni! A felesleges köröket nem akarom lefutni újra.. (igazgató)
16/L
"Csak én ezt nem akarom ennyibe hagyni, ráadásul jövőre is ő lesz a tanárom.."
Pedig hidd el, hogy ennyiben fogod. :)
" Amúgy ha olyan jó lesz a feleleted akkor a tanári kar nem fogja hagyni, hogy csak úgy megbuktasson! Nem egyedül ő lesz bent a pótvizsgán, hanem több tanár egyszerre!"
Hidd el, hogy de. :)
A szaktanár szava a döntő.
Hát én már elhiszem, hogy van ilyen, nekünk is volt ilyen problémánk középiskolában, és az is éppen egy történelemtanár miatt volt... És tudom, hogy borzalom, mert először nekünk se hitt senki, de aztán akkora botrány lett, hogy a végén mégis kiderült minden, és kirúgták...
Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy bár egyedül úgy tűnik, sajnos nem sokra mész, de mi van akkor, ha összefogtok? Azok, akikkel már korábban ezt csinálta, akik szintén szenvedtek el sérelmeket, esetleg más tanárok és szülők...
Tudom, hogy nem könnyű, hisz nekünk se volt az, de a végén lett eredménye.
Más ötletem nincs, max. tényleg suliváltás. :(
Szia!
Nem igazán értem ezt az egészet: ha 4,2-es átlagod van, akkor az ofőd miért mondja, hogy lusta vagy?
Azt is elhiszem, hogy egy-egy tanárnak túl nagy befolyása van a többiekre, de azért mindennek van határa.
Két ötletem is van, de nem tudom garantálni, hogy bármelyik is működni fog:
1. Össze kellene fognotok: Akiket megbuktatott, tegyetek panaszt az igazgatónál. Diákok és szülők együtt.
Lehet, hogy vannak olyanok is, akiket ugyan nem buktatott meg, de lényegesen alulértékelte a feleleteiket, dolgozataikat, tehát az egész teljesítményükre így a reálisnál rosszabb jegyet kaptak.
Ez pedig azért probléma, mert egyrészt a töri fontos tantárgy a továbbtanulás miatt. - A rosszabb jegy kevesebb pontot fog érni. Másrészt érettségi tantárgy is, ott pedig általában a saját tanár vizsgáztat, tehát megint lepontozás várható, így romlanak a felvételi esélyek.
Nem ismerem a pontos körülményeidet, és nem is akarok látatlanban ítélni. Csak épp tudok a környezetemben egy olyan "kedves" tanárt, aki jól lepontozott mindenkit érettségin... Nem is értem, hogyan számol el a lelkiismeretével, mert lehet, hogy többeknek épp az ő rosszindulata miatt lett kevés a pontszáma a továbbtanuláshoz...
Ez a módszer ott szokott elbukni, hogy sokan félnek a retorziótól, ezért nem mennek be / nem írják alá...
2. A közoktatási törvény szerint jogodban áll kérni, hogy a tudásodról független vizsgabizottság előtt adhass számot. Ezt kérvényezni kell; előtte beszélni kellene a dirivel, hátha néhány dolgot tisztázni is tudtok.
Hátránya: Megvan ugyan az év végi reális jegyed; viszont a tanár ugyanaz marad a most következő tanévben, és az eddigi negatív hozzáállásán nem fog javítani az, hogy te mertél élni a jogaiddal...
Ezt esetleg ki lehet védeni azzal, ha év elején jelzed, hogy az egész éves anyagból osztályozóvizsgát kívánsz tenni. Ez azt jelenti, hogy előre kell tanulnod a következő évi anyagot, s az ősz folyamán leteszed a vizsgát. Ezt a vizsgát is kérheted független vizsgabizottsággal. A jó hír, hogy ha megvan, akkor utána nem vagy köteles bemenni a töriórákra. Ez iskolánként változóan lehet automatikus, vagy igazgatói engedélyt kell kérni hozzá, de meg szokták adni.
Ha ezt teszed, akkor a következő tanév ugyanígy...
Érettséginél ugyanígy: Kérelmezheted, hogy másnál vizsgázhass. Ha meg tényleg nagyon jól megy a töri, akkor bevállalhatsz emelt szintet is majd; ez nincs minden iskolában - s ha nálatok sincs, akkor tutira más tanárhoz kerülsz.
Tehát van megoldás, csak nem egyszerű egyik sem. Én elgondolkodnék a helyedben azon, hogy barátok ide vagy oda, mégiscsak egyszerűbb lenne iskolát váltani, vagy legalább egy párhuzamos osztályba átjelentkezni, ha ott más tanítja a törit. Persze ekkor sincs garancia arra, hogy nem futsz bele más tökfejekbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!