Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megjelenne ez az új drog...

Ha megjelenne ez az új drog Magyarországon, akkor is lenne aki támogatná a legális droghasználatot?

Figyelt kérdés

Ha valakinek például egy családtagja lenne ilyen, akkor sem bánná, hogy nem volt elég erős a prevenció, és elég kemény a büntetés?

Itt az új drog, a KROKODIL:

http://www.youtube.com/watch?v=cM6v-43-1PU

2011. aug. 14. 23:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

02:45

Ez valóban érdekes, bár egészében nem így igaz, mert Iránban például az iszlám "per forma" nem a droghasználatot, hanem az alkoholfogyasztást tiltja, és ezt sok fiatal kibúvónak használja, és ott a kemény drog is egészen filléres dolog. Közel a forrása.

Öszességében azonban igazad van.

Azért eléggé ilyesztő, hogy egyre hatékonyabb szereket találnak fel, és egyre több a függő ott, ahol ezek elérhetőek.

2011. aug. 15. 05:32
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én valahogy nagyon azt vettem észre, hogy a liberális "mindenki megtehet mindent, amennyiben nem árt vele másoknak" elv helyét már simán átvette egy "mindenki megtehet mindent és mindenki cseszik rá, hogy árt-e vele a másiknak" című elv...
2011. aug. 15. 05:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó - ebben igazad van.

De ugyan, ne fogjuk már erre is rá, hogy a liberalizmus hibája...

Pedro

2011. aug. 15. 08:46
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Csakis a természetes eredetű drogok legalizálását támogatnám, és abból se mindet.
2011. aug. 15. 12:21
 15/23 A kérdező kommentje:

Mégis akkor minek a hibája?

Talán nem a "liberalizmus" hodja szét a társadalmi korlátok elemeit a "szabadság" nevében?

Talán nem a liberalizmus helyezi a közösség érdekei elé az egyén jogait?

2011. aug. 16. 18:49
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Talán nem a "liberalizmus" hodja szét a társadalmi korlátok elemeit a "szabadság" nevében?"

Nem, a liberalizmus KEMÉNY korlátokat állít. Azokat az EMBEREK hágják át, mert valóban mindenkinek a saját érdeke fontosabb, mint másé, vagy akár a közösségé - de EZ MÁR NEM a liberalizmus.

"Talán nem a liberalizmus helyezi a közösség érdekei elé az egyén jogait?"

Nem. A liberalizmus (mint már leírtam) addig ad szabadságot, amíg az NEM ÁRT MÁSOKNAK. Tehát az egyén jogai NEM KERÜLHETNEK a közösség érdekei elé.

Csak értelmezni kell a mondatot. Nem pedig félreértelmezni. (Ezt most nem rád értem, hanem azokra, akik a liberalizmussal takarózva kerülik meg a törvényt, vagy az erkölcsöt...)

Pedro

2011. aug. 16. 19:15
 17/23 anonim ***** válasza:
Na te ugyanúgy félreértelmezed (hozzáteszem: direkt) a liberalizmust, mint egyesek nácinak tartják a Jobbikot. Én mindkét társaságot elmebetegnek tartom :)
2011. aug. 16. 19:26
 18/23 A kérdező kommentje:

Igen, talán helyesebb lett volna "neoliberalizmust" írnom.

Néhai liberális nagyjaink forognának a sírjukban, ha látnák, hogy mit tettek utódaik a szellemi örökségükkel.

Ugyanakkor például az SZDSZ következetesen közösségellenes, nemzetrontó politikát folytatott a saját gazdagodása érdekében. Bár ennek végül meglett az eredménye, felejthetetlen érdemeket szereztek a "liberalizmus" szó lejáratásában, mivel magukat következetesen "liberális párt"-ként jellemezték.

Holott helyesebb lett volna "globalokapitalista mutyinak" nevezni.

2011. aug. 16. 21:32
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

Helmet

Na látod, ha a kérdezőt is lehetne pontozni, MOST kapnál egy zöld kezecskét!

Pedro

2011. aug. 16. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul a liberalizmus nem alkalmas minden népre. A skandináv országokban nagyon lazák a drogtörvények, az emberek mégsem züllenek le. Olaszországban szigorúbbak, mint nálunk, de a felmérések szerint mégis ott a legkönnyebb heroint szerezni az EU-s államok közül. Sajnos ilyen szempontból-még ha erősen is hangzik-, de a "primitívebb" népek között vagyunk, hiszen a magyar társadalomnak még az alkohollal is vannak problémái, nemhogy az erősebb drogokkal.

A linket nem találtam meg, de egyszer olvastam, hogy svéd és perzsa vezetők tárgyaltak. Szóba kerültek bizonyos emberi jogok, mire a perzsák azt felelték: "Majd ha a perzsák is úgy viselkednek, mint a svédek, majd akkor kapnak ilyen jogokat"

2011. aug. 17. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!