A posta értesített, hogy hivatalos iratom érkezett a MOKK-tól, ha nem veszem át akkor mi lesz?
"beáll a kézbesítési vélelem"
Magyarul? Akkor mi lesz?
A feladó számára annyit, hogy az értesített jogilag átvette, az át(nem)vevő számára tartalma ismert.
(Azért nem veszi át, mert ismeri annak tartalmát! Tudja mi áll benne!)
A MOKK-tól fizetési meghagyást kaptál. Ha nem veszed át, a fizetési meghagyás a második kézbesítési kísérletet követően átvettnek tekintendő, tehát jogerősödni fog, amelyre megindítható a végrehajtás. Nem jársz jól, ha nem veszed át, ha átveszed, legalább tudni fogod, hogy ki és mennyit követel. Esetleg ha nem értesz vele egyet, még ellent is mondhatsz a fizetési meghagyásnak.
Vedd át a levelet, azzal nem úszol meg semmit, ha nem veszed át.
ha nem veszed át
rosszul jársz
elveszed magadtól a lehetőséget
hogy tiltakozhass (ellentmondás)
Csak pontosítani szeretnék:
A kézbesítési vélelem nem a 2. kiküldés után áll be?
Én így hallottam a folyamatot:
I. 1. kiküldés 1. kézbesítési kísérlet; 5 nap múlva 2. kísérlet; ha az abban megjelölt határidőig (= onnantól számított 5 nap) nem veszi át a címzett, akkor megy vissza a feladóhoz "nem kereste" v. "nem vette át" jelzéssel.
II. Ezután ugyanazt a hivatalos levelet még egyszer ki kell küldeni, tehát = 2. kiküldés; és ha ezt sem veszi át a címzett, akkor áll be a kézbesítési vélelem, a 2. kiküldés 1. kézbesítési kísérletét követő 10. napon.
Rosszul hallottam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!