Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Érdemes e pert indítani?

Érdemes e pert indítani?

Figyelt kérdés
Kisfiam keze 2 éve eltört és begipszelték.Eleinte heti két alkalommal majd a késöbbiekben hetente egyszer jártunk kontrollra.Minden alkalommal röntgenezték is a karját ami könyéknél volt törött(repedt?).Aztán gyógyultnak nyílvánították és lekerült a gipsz.Sínt kapott amit naponta le kellett venni és tornáztatni a karját.Mindent úgy csináltunk ahogy elmondták és mutatták.Gyermekem keze nem fáj viszont egyre görbébb az idő múlásával.Az apja már megemlítette,hogy el kell majd töretni neki,hogy rendbe tudják hozni mivel az ő csontozata még fejlődésben van mivel 11 éves a fiam.Én úgy gondolom,hogy ez nem természetes és az orvosok nem voltak elég figyelmesek.Érdemes pert indítani a kórház ellen?Lehet ha így görbül a keze akkor nyomorék is lehet a gyermekem.
2011. júl. 23. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:

a csont azért is forrhatott rosszul, mert mozgatta a kezét vagy bármi, tehát az ő hibájából is. ez sajnos előfordulhat.

amikor nekem volt eltörve gyerekként, akkor félidőben újra be kellett mennem újra helyrehozni, altattak, tehát nem tudom mit csináltak, de ha minden igaz a félig beforrt csontot eltörték újra.

vigyétek el orvoshoz és ne a férjed találgasson, persze ha orvosi diplomája van, akkor nem gond. Először talán a gyereked egészsége legyen a fontosabb, járj el dokihoz vele újra, nézessétek meg stb. ez fontosabb mint kapásból a perre csorgatni a nyálatokat.

2011. júl. 23. 14:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem értek teljesen egyet azzal, amit az utolsó ír, főleg, hogy az ilyen igények egy idő után elévülnek, és ha a gyerek huzamosabb ideig még kezelésre szorul az orvosok hibájából, akkor ennek költségei is lesznek.

Másrészt viszont annyiban egyetértek az utolsóval, hogy ameddig orvosnál nem voltatok, és csak körülbelül tudtok vmit az egészről, addig nincs értelme ügyvédhez menni, hiszen azt sem lehet tudni, hogy tudtok-e perelni, vagy nem. Ha viszont alapos gyanutok van, hogy orvosi mulasztás történt, akkor érdemes megkeresni egy ügyvédet, de egy erre szakosodottat. Szóval először kideríteni, hogy mi lesz a gyerekkel, szorul-e most kezelésre, ha igen, milyenre, és utánna mehetsz egy ügyvédhez, ha akarsz. Nyilván ennek ára is van!

Aki meg nyálcsorgatásról ír, azzal ne foglalkozz! Nekem a nagybátyám vérmérgezésben halt meg úgy, hogy azt nem is kezelték, és a felesége jelenleg perel.

2011. júl. 23. 15:31
 3/6 anonim ***** válasza:

a nyálcsorgatáshoz:

ha az én gyerekemmel lenne gond, akkor az első dolgom az lenne, hogy orvoshoz viszem. Ha csak interneten tudok érdeklődni, akkor az orvos topic-ban kérdezek ezzel kapcs, vagy írok egy webes orvosnak, az eredmény úgyis az, hogy elküldenek vizsgálatra. ha bebizonyosodik, hogy baj van valóban és több másik orvos is megállapítja, hogy hiba történt, akkor lehet azon agyalni, hogy pénzbeni kártérítést követelek.

Ezzel szemben a kérdező kijelenti, hogy szerinte nem okés, szerinte nyomorék lehet a gyerek, stb, szerinte az orvos hibázott és perelni akar. Ez pedig azt jelenti, hogy a gyereke baját a perrel akarja orvosolni vagy ebben lát bevételi forrást, esetleg bosszút, igazságtételt stb. Ez pedig egy helytelen hozzáállás.

2011. júl. 23. 15:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek!
2011. júl. 24. 08:43
 5/6 varázsló 12 ***** válasza:
orvosi hiba.de van egy gond. az ilyen szemét orvosokat védik ám.gondolom láttad a hiradót.orvosi műhiba.2 nap után meg már el is feledték.szerinted miért?szemét ez a rendszer nagyon.megvédik a szemeteket.
2011. júl. 25. 11:05
 6/6 A kérdező kommentje:

varázsló 12-nek

Tudom milyen piszkok de előbb orvoshoz viszem aztán perelek mert nem hagyom,hogy a gyermekem egészségével játszanak.

2011. júl. 26. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!