Jogászok! Nem fizető lakókat hogyan lehet kitenni a lakásból?
Kiadtuk a lakásunkat,de nem fizetnek nekünk sem lakbért,sem rezsit.
Felszólítottuk őket,hogy hagyják el a lakást,de arra hivatkoznak,hogy mivel gyerekük van,maradhatnak.
Nincs szerződés,nincsenek bejelentkezve sem állandóra,sem ideiglenesre.
Hogyan lehet ezeket a jogcím nélküli lakásfelhasználókat kitenni???
Figyelj két verzió van:
Odamész kihívod a rendörőket,és elmondod,hogy a lakás nincs kiadva,csak úgy volt,hogy ki lesz nekik adva!!!!!te jóhiszeműen, tekintettel a gyerekre megengedted,hogy beköltözzenek előre,mert a nagyobb összegű átutalásukat akkorra várták(legalábbis ezt állították neked)3 nap múlva mentél a pénzért és a szerződést elkésziteni,de ők megint csak azt állitották,hogy a pénz még mindig nem jött meg.Ez sajnos így megy x idő óta,de ez tovább tarthatatlan.
A másik:Én ezt választanám.Ha otthon vannak ha nem az ajtót én magam rúgnám be(mivel az enyém)és én magam kezdeném el a holmijukat kipakolni ezeknek a pofátlan férgeknek.Persze nem ártana ha lenne veled valaki,aki például tanú lehetne ha valami baj van.
Gyalázat,hogy emberek mit meg nem mernek engedni maguknak.És ezt annak lehet köszönni,hogy ilyen okos törvényeket hoznak,miszerint csak a bíróság rakhat ki bárkit is ha tetszik a tulajnak,ha nem.DE!!!Ha sikerül bejutnod a saját lakásodba,és a zárat azzonnal lecseréled,és ők beakarnak menni,akkor rögtön hívj rendöröket.Az már magánlaksértés,zaklatás,birtokháboritás.
A 15:39-es válaszoló által belinkelt honlap nagyon hasznos infókat tartalmaz több cikkben is; részemről ezúton köszönet érte! :-)))
Viszont a konkrét cikk az önkényes lakásfoglalásra vonatkozik inkább, nem a bérletre.
A többek által is javasolt önbíráskodással pedig nagyon megütheti az ember a bokáját!
Természetesen nem pártolandó a nem fizető bent lakó család, de a törvények jelenleg őket is védik, még a tulajdonossal szemben is. Amíg ők vannak birtokon belül, addig a tulaj szinte tehetetlen. Egyetlen törvényes út a bírósági, ez pedig hosszadalmas.
Ezzel kapcsolatban a következő cikkeket találtam a honlapon, ajánlom szíves figyelmetekbe:
És még ugyanonnan, csak a lényeget bemásolom:
"Kérdés
Lejárt, határozott idejű bérleti szerződésnél a bérlő nem hajlandó sem szóbeli, sem írásbeli felszólításra kiköltözni az ingatlanból, lakbért, rezsit nem fizet. Bérleti szerződésünk van, amit én készítettem és két tanú aláírta. A rendőrségen azt a választ kaptam, hogy bár jogszerűtlenül tartózkodik az ingatlanban, előbb jogi úton próbáljam meg kitenni. Ezt el kell fogadnom? Csak a jogi út a járható? Azt hol kell elindítanom?
Válasz
A rendőrségen korrekt tájékoztatást adtak, valóban a jogi utat kell végigjárni, ami egy kiürítési pert jelent. Ennek a pernek a végeredményeképpen születik egy olyan ítélet, amely alapján a végrehajtásban a bentlakót “kiteszik” a lakásból. A nevezett perben természetesen a teljes időszakra követelhet használati díjat is, amit aztán munkabérből, ingó vagy ingatlan vagyonból szintén végre lehet hajtatni, a per megelőlegezett költségeivel egyetemben."
Hát, ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!