Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Talajterhelési díjat kinek és...

Talajterhelési díjat kinek és mikor kell fizetni?

Figyelt kérdés
A házban nincs vezetékes víz és szennyvíz bekötve, sőt még az udvaron a szennyvíz csonk sincs kialakítva. A polg. mesteri hivatal talajterh. díjra kötelez(kb.30 E Ft), de nem értem miért??? Az udvaron még emésztő gödör sincs.

2011. júl. 14. 21:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nincs bent a víz sőt a telken nincs szennyvízhálózatra csatlakozási pont se kialakítva.
2012. okt. 16. 20:28
 12/18 anonim ***** válasza:
Az utcában van csatorna?
2012. okt. 17. 07:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Van csatornahálózat, de nekem nem csináltak a telkemen csatlakozási pontot így műszakilag nem áll rendelkezése.
2012. okt. 19. 22:33
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Na ki kell majd fizetni? Vagy majd egy éve válaszoltam.

2012. okt. 19. 23:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Szia igen továbbra is követelik, de megnéztem a rendeletet idézem "A talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz." Nekem nem áll rendelkezésre műszakilag és szennyvíztározót se használok úgy hogy nem tudom kihez fordulhatok segítségért.
2012. okt. 22. 23:04
 16/18 anonim ***** válasza:

van csatonahálózat, nem?! te írtad...

Mi a hivatal verziója?

Szereztél valami felmentő végzést?

2012. okt. 23. 11:16
 17/18 anonim válasza:
71%
Sajnos a rákötést is a tulajdonosnak kell állnia. Nálunk most csatornáztak, kötelező rácsatlakozni. Behozták az udvarra a csonkot, persze nem ingyen, és rá kell kötni! Ha nem, akkor 1800 Ft/köbméter talajterhelési díj lesz itt is. A rákötés is 10-15 ezer ft, de lehet több is. A csonk behozatala az udvarra nálunk lakástakarékból ment, amire szerződést kötöttek még mielőtt elkezdődött a városban a csatornázás. Békés megye.
2012. okt. 24. 08:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez az egész egy nagy lenyúlás, a mocskso szemét EU-tól és az államtól. Nálunk, amikor építették a szennyvízhálózatot, minden háztartásnak fizetni kellett 110.000 Ft-ot, aki nem fizette ráterhelték a házára. Ezzel szemben, a csonkért is valamennyit, hogy behozták az udvarra, szétberhelték az utakat, amolyan látszat módra dobtak rá egy kis aszfaltot, ami azóta persze 1000 helyen megsüllyedt. És kérik az 1.200 Ft-os m3 -enkénti csatornadíjat, valamint aki nem kötött rá, az megint a talajterhelést. Bár itt legtöbben rákötöttek, akiknek nincs bent a víz azok is legalább úgy tettek, mint ha rajta lennének, és mivel a számlázás a vízdíjak szerint megy, így 0 Ft-os számlát kapnak. De amúgy ilyenekkel mehetsz akár TV-hez is. ATV pl leadja. A többi, fideszközeli adó nem biztos. Az ATV se adja le a MSZP lejárató cuccokat....
2013. máj. 28. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!