Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Talajterhelési díjat kinek és...

Talajterhelési díjat kinek és mikor kell fizetni?

Figyelt kérdés
A házban nincs vezetékes víz és szennyvíz bekötve, sőt még az udvaron a szennyvíz csonk sincs kialakítva. A polg. mesteri hivatal talajterh. díjra kötelez(kb.30 E Ft), de nem értem miért??? Az udvaron még emésztő gödör sincs.

2011. júl. 14. 21:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
38%
Nem használtok vízet? Nincs WC sem?
2011. júl. 14. 21:58
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Akinél nincs bekötve a szennyvíz.
2011. júl. 14. 21:58
 3/18 anonim ***** válasza:
88%

Ezt a pilisszentiváni rendeleteknél találtam. Hol laksz? Nincs weboldala a községnek, ahol élsz? Helyi rendeleteket kellene megnézned, ott le van írva mi hogy van.

"Talajterhelési díjfizetési kötelezettség

A talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt az 1. §-a szerinti kibocsátót terheli, aki a

műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és vízfelhasználási szolgáltatást vesz

igénybe."

2011. júl. 14. 21:59
 4/18 A kérdező kommentje:
A házban nem mindig lakunk, lehet mondani hétvégi ház. B-A-Z megyében Megyaszón található az épület. Vezetékes víz szolgáltatásunk nincs, ezért nem értem miért kellene fizetnem, Hol tudnák ez ellen panaszt tenni? A hivatalban nem hallgatnak meg nagyon megbántam, hogy ebben a községben vettem házat. Köszönöm a válaszotokat!
2011. júl. 15. 21:41
 5/18 anonim ***** válasza:
73%
Próbálj meg a megyei jegyzőhöz fordulni. Ott kérj tanácsot. Járj utána, hogy hogyan is van valójában.
2011. júl. 16. 06:38
 6/18 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon megszívattak titeket.
2012. jan. 22. 00:33
 7/18 anonim ***** válasza:
69%

Na milyen furmányosság ez már megint!Szal elkészítették ,bekötötték a szenyvízhálózatot keresztül kasul a településen, mert kéri az EU hogy legyen és ad is rá pénzt ,csak nem eleget.

Persze vannak akik nem annyira akarnak rácsatlakozni nagy pénzekért és fizetni utánna díjjakat havonta amiket meghatároznak nekik önkényesen.Erre kitalálják ezt a talajterhelési díjat ami valszeg szép kis összeg havonta . Általuk meghatározva.

Akkor a következő majd az lesz, hogy a "tanácsházát" körbeültetik szilvafákkal és kitalálják ,hogy be van vezetve a levegő !Ami után minden lakos tüdőtérfogat szerint használati díat kell majd fizessen.És ha netalán álnok módon csak a saját szivafája levelei által kibocsájtott oxigént hajlandó belélegezni akkor is meg kell adóztatni mert nem lehet különválasztani a levegőt.

Még az ózonlyuk növelő metángázok kibocsájtásának a megadózatatása nincs teljesen kidolgozva .

De folyamatban van!

;)

2012. márc. 14. 11:46
 8/18 anonim ***** válasza:
81%

A lényege, hogy aki nem gondoskodik a saját szennyvízének az ártalmatlanításáról, az szennyezi a talajt, és fizessen büntit.

már olyat is hallottam, hogy 70.000,-Ft-ra emelik (lehet, hely függő)

mi olyan helyen lakunk, ahol nem tudunk rácsatlakozni a meglévű csatornára

Évente megkérjük az igazolást a vízműtől, hogy nem tudnak rákötni, és bevisszük az igazolást az önkormányzatnak, és így békén hagynak.

De lehet, hogy fognak szippantós számlát kérni, hogy elfogadják. merthogy szivárgó derítőt nem lehet már építeni, csak zártat.

2012. máj. 6. 13:22
 9/18 anonim ***** válasza:
71%
Nehogy befizesd nekik!
2012. okt. 4. 01:01
 10/18 anonim ***** válasza:
Ahol az utca csatornázva van és te nem kötsz rá,akkor perkálni kell.Nálunk 1800Ft/m3.A telken bent van a víz?
2012. okt. 16. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!