Mit tudok tenni, ha dohányzó kolléga nem érti meg, hogy azért nyitok ablakot, mert a szememet bántja a cigifüst?
A főnök nem dohányzik, csak az iroda teraszán lehetne, de amikor nincs itt, a bagós kollégákat nem érdekli ez a szabály.
Az egyik szemem sérült, de nem látszik, viszont minden zárt terű dohányfüstre és egyéb zárt terű irritációra különösen érzékeny, szúr, fáj. A főnök kijelölt ebben a miniatűr irodában egy helyet, a teraszt, ahol dohányozhatnak, de amikor nincs itt, akkor nem mennek ki. Ma szóltam érte, hogy zavarja a szememet, még a kollégának állt feljebb.
Ne a főnöknek, az ÁNTSZ-nek és a munkafelügyeletnek szólj. Ugyanis ez a dohányzóra 30e Ft-os bírság, a cégre pedig 100e Ft-os bírság, amelyet aztán "bevasalhat" a dolgozón. Hidd el, egy munkást kapnak el és büntetnek meg, utána egy sem fog bagózni.
A dohányzás nem privilégium, hanem egy kényszeredett állapot. Nem visszaélni kell vele, hanem tudomásul venni azt, hogy nem jár előjogokkal. Ha valaki gyomorbajos, amely erős, kellemetlen leheletet eredményez, azon munkálkodik, hogy ezt a problémáját megoldja, nem pedig azon, hogy beáll az iroda közepére "mélyeket lélegezni".
A főnök felé azt jelezd, hogy amennyiben nem változik meg az, hogy a zárt térben dohányoznak, akkor kénytelen leszel egyéb fórumokon elejét venni a "túlkapásoknak". És ez ha tetszik a dohányosoknak, ha nem. Én sem sz@rok az ő íróasztalára. Ő se tegyen számomra még ennél is sokkal kellemetlenebb dolgot.
Csak azért mondom, mert én nem csak "divatallergiás" vagyok a dohányfüstre, hanem komoly problémákat idéz elő. Elég sokat tolerálok még a mai napig is, inkább vállalom, hogy utána két napig nem kelek fel, csak "nehogy megsértsem őuraságát..."
Azért óvatosan.
Ha mindenki más dohányzik, kifúrhatnak utána - vagy simán csak átvágják a torkodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!