Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez a btk szigoritása lenne?

Ez a btk szigoritása lenne?

Figyelt kérdés
Állitólag legalábbis a média szerint, a bűnözést sokkal szigorúbban kezelik mióta Pintér Úr trónra lépett.Ennek ellenére egy érdekes esetnek vagyok a tanúja.A környékünkön van egy garázda,agresszív férfi, aki már több környékbeli embert vagy megvert,vagy kirabolt,vagy megfenyegetett.Tavaly valahogy úgy sikeredett neki egy ilyen "malőr",hogy bekerült a börtönbe aminek persze sokan örültek.Pár hónapra rá,nem akartam hinni a szememnek a fiatalember szabadlábon szaladgált,és ma is.Ugyanazt csinálja mint eddig,egyenlőre büntetlenűl.Mint utólag megtudtuk a bíróság feltételesen helyezte szabadlábra(?)a tárgyalásig.A baj csak az,hogy addig is bűncselekményeket követ el.Normális szerintetetek az ilyen bíró?Egy többszörösen büntetett előéletű embert akár egy percig is elengedni,a tárgyalásig?Gondolják,hogy megfog jelenni??Körözhetik évekig.
2011. júl. 1. 12:02
 1/4 Viola60 válasza:

Ez az "esetleírás" kb. egy pletyka,és ezt ne vedd rossz néven. Lehet, hogy sokakat megvert, de valójában vissazütött, lehet, hogy lopott, de csak apróságot, stb. És lehet, hogy ezeket csinálja, de nem mindennel jelentették fel. Bíróság előtt az számít: mi lett bizonyítva.

Bűncselekmény és bűncselekmény közt óriási különbségek vannak. Általában úgy működik: ha más követi el, mindenki szigorúságot vár el, de ha ő kerül ilyen helyzetbe, enyhe megítélést akar. Pl. bárki bármikor elkövetheti a gondatlanságból közúton súlyos sérülés, haláleset okozását, én is, te is, és biztos ki lennénk akadva, ha nem szabadlábon tölthetnénk az időt a tárgyalásig.

El kell hogy keserítselek, bírók akkor szoktak feltételes szabadlábra engedni, ha a feljelentett bűncselekményért várhatóan nem jár letöltendő sitt. És még akkor, ha családfennntartó az illető, vagy a jövedelme nélkül összedőlne a család megélhetése. ( ez csak 2 jellemző példa)

2011. júl. 1. 14:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Ha "pletykának"lehet nevezni azt,hogy idős ittas embereket ver össze mert éppen nem hajlandóak neki pénzt,jobb esetben italt fizetni akkor valószinüleg igazad van.Csak a szomorú valóság egészen más.Mint emlitettem itt élek a környéken,és egy-két esetről nekem is tudomásom van,mivel itt mindenki mindenkit ismer.Bizonyitani azért nem lehet, mert a sértettek nem fordulnak rendörséghez(sajnos)mivel megfenyegeti őket.
2011. júl. 1. 16:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Egyébként a kérdésemben tisztán olvasható,hogy több embert megvert,kirabolt,megfenyegetett.Valószínüleg a szövegértéssel van gondod mivel ebben az esetben még véletlenül sem beszélhetünk,"visszaütésről"és apró kis lopásokról...
2011. júl. 1. 16:52
 4/4 anonim válasza:

Számomra ez nem teljesen tiszta:

"bekerült a börtönbe...Pár hónapra rá,nem akartam hinni a szememnek a fiatalember szabadlábon szaladgált,és ma is.Ugyanazt csinálja mint eddig,egyenlőre büntetlenűl.Mint utólag megtudtuk a bíróság feltételesen helyezte szabadlábra(?)a tárgyalásig."

Ha börtönbe került, akkor elítélték már? Ha nem, akkor a tárgyalásig nem "feltételesen van szabadlábon", hanem szabadlábon védekezhet. Ha pedig börtönbe került, és onnan küldték feltételesen szabadságra... akkor a következő feljelentés után, a bíróság súlyosabban fogja megítélni az elkövetett bűncselekményeket, mert feltételes szabadság ideje alatt követte el...

2011. júl. 3. 01:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!