Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki egy tolvajtól lop,...

Ha valaki egy tolvajtól lop, az bűncselekmény?

Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 21:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert te is azzá válsz.
2011. jún. 1. 21:55
 2/18 anonim ***** válasza:
18%
nem
2011. jún. 1. 21:58
 3/18 anonim ***** válasza:
63%
Attól is függ..ha visszalopsz valamit ami a tiéd volt az sztem csak önbíráskodás.
2011. jún. 1. 22:00
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Olyan ez, mint amikor a hóhért akasztják :)
2011. jún. 1. 22:02
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy bűncselekmény. Kivéve ha visszaveszed a saját tulajdonod. Szerintem ez nem önbíráskodás, csak az értékedet véded. Az lenne az önbíráskodás ha visszavennéd a tulajdonod és még adnál is a tolvajnak két nyaklevest(mondjuk jogos lenne).
2011. jún. 1. 22:06
 6/18 anonim ***** válasza:
95%

A jogi definíció szerint igen.

"Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el." Itt a "mástól"-on erős hangsúly van, mert az nincs meghatározva, hogyha az a más tolvaj, akkor az már nem számít lopásnak.

2011. jún. 1. 22:17
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

"Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el"

És ha én azt állítom hogy azért vettem el hogy "megőrizzem"?

Akkor nekik kell bizonyítani hogy nemis?

2011. jún. 1. 22:25
 8/18 anonim ***** válasza:
95%

22:25-nek..

Nem tudom mit szólnál hozzá, ha az autódat "őrzésre" vinném el, és még neked kéne bizonyítani, hogy elloptam.

Ha nem tudod bizonyítani, őrzöm tovább...

2011. jún. 1. 22:32
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

ma 22:32

Én biztos "visszaőrizném" tőled.Ráadásul utána még hókon is vágnád magad pedig megpróbáltalak megakadályozni benne hogy megtedd:)))

2011. jún. 1. 22:36
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha a saját tulajdonodat veszed vissza, akkor nem.

De ha más tulajdonát veszed el tőle (ami lehet övé vagy lopott), akkor igen - kivéve, ha visszaszolgáltatod jogos tulajdonosának.

De ha úgy tudott lopni, hogy talált rá jogi kiskaput, akkor már nincs lehetőség a visszatérítésre (de ez gazdasági bűncselekmények elkövetésénél fordulhat elő).

2011. jún. 1. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!