Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mégis meddig lehet állandóan...

Mégis meddig lehet állandóan beteget játszani a biróság elött?

Figyelt kérdés
A volt férjemmel három éve tart a gyerektartás perünk.Pontossan a kilencedik tárgyaláson nem jelenik meg.Folyamatosan beteget jelent,igazolásokat csatol,amiből egy szó sem igaz,ezt konkrétan tudom.Ennek ellenére elég sikeres a mutatványa,mert a biróság állandóan hónapokkal tolja az új tárgyalási nap kitűzését.Most megint lesz egy tárgyalás,amire természetesen nem fog megjelenni.Kérhetem én mint felperes az igazságügyi orvos szakértő vizsgálatát,hogy pontot tegyünk az ügy végére? Köszi a válaszokat.
2011. máj. 29. 00:19
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Te valamit félreértesz.

A magyar törvényt,és a jogot nem igazán érdekli,hogy valaki fizetőképes vagy nem.Ha a biróság kiszabja a büntetést,gyerektartást,kártéritést,-fizetni kell.Ha nem, böri a vége.Érted már??Hogy az embereknek mégis lenne pénzük a rezsikre?Meglehet.Csak az éhség nagyobb Úr,ezt ne felejtsük el.

2011. máj. 31. 13:26
 12/13 anonim ***** válasza:

"A magyar törvényt,és a jogot nem igazán érdekli,hogy valaki fizetőképes vagy nem."

Hát ebből látszik hogy elég rossz a magyar jog. Aki nem tud fizetni, mert esetleg NINCS MIBŐL úgysem fog, és mint hogy mondod, az éhség nagyobb úr tehát ha kis pénze mondjuk van is abból inkább magát fogja "etetni" mint egy olyan nőt és a gyerekét aki elhagyta. Tehát innentől kezdve ez egy értelmetlen, végrehajthatatlan törvény. Kb olyan mint az, hogy aki közterületen alszik az fizessen 50E ft büntetést.

A "böriben" meg kb havi 300 000 Ft ban kerül egyetlen rab tartása... Tehát minden szirszarért böribe vágni az embereket szintén hülyeség tiszta pénzkidobás a társadalomnak mivel "kinn" ennek töredékéből (kb napi 1000Ft) meg lehet élni

Ráadásul ez a gyerektartásos tv igazságtalan is: azért mert te gyereket szültél miért kell "eltartani" téged? Miért nem maradtál a férjed mellett? Nem az lenne a helyes, hogy az anya a gyermek apjával együtt maradjon? Ha pl válás esetén "bezárna a bank" a nő számára -függetlenül a gyerektől és a ffi anyagi helyzetétől- akkor az ösztönző lenne a nőnek hogy ne váljon el.

Ezért kéne változtatni ezeken a tveken hogy az ilyen élősködőket akik másokkal akarják eltartani magukat akár -közvetve a szociális rendszeren keresztül akár közvetlenül- azokat ki lehessen szűrni.

2011. máj. 31. 14:01
 13/13 A kérdező kommentje:
Ne haragudj,de szerintem te a kérdésemet sem tudtad értelmezni.Hogy miért? Gyerektartásról szólt a kérdés,és nem asszonytartásról,nem tudom észrevetted-e?Ha nem, akkor segitek.A gyerektartás a gyerek után járó "kötelező fizetnivaló",minekután nem CSAK az anyának a kötelessége a KÖZÖS gyereket felnevelni.De szerintem ez a téma neked teljesen idegen,mert valószinüleg gyereket csak a magazinokban láttál ezidáig.Hogy egy egyedül álló anyának kettő helyett kell a rezsit fizetni,gyereket eltartani,gondolom erről sincs még csak halvány fogalmad sem.De hogy honnan vetted,hogy én magamat akarnám eltartatni,erre nem tudok rájönni két napja.Ilyenről még csak nyomokban sem beszéltem..
2011. jún. 1. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!