Minden esetben be kell adni az évi adóbevallást?
Hivatalosan papirforma szerint Magyarországon éltek, csak külföldön tartozkodtok? Mert itt van egyik haverom, megbizott, hogy töltsem ki az adobevalását, ö dolgozott Németországban, és azt is fel kelett tüntetnem az adobevallásban. Küldtek Magyarorszáon adobevallási csomagot nektek?
kell csinálnotok adobevallást.
Határideje: Május 15
Magyar állampolgárok vagyunk de mint írtam külföldön élünk...
Nem kaptunk adóbevallási csomagot,de ez nem jelent semmit mert régebben is interneten keresztül lett megcsinálva az adóbevallás...Mi több mint 1 éve (lassan 2 éve) hogy nem rendelkezünk semmiféle jövedelemmel..vagyis Magyarországon nincs bejelentett munkaviszonyunk,nincs TB...és nem vonnak le nyugdíjat sem...Ezeket mind külföldön fizetjük...ezek után is kell beadnunk adóbevallást?
Legjobb tudomásom szerint kell. Ha 0-ás, akkor is.
Nekem bele kell írnom, hogy eladtam a garázsomat, ami 20 éve az enyém volt, szóval adózni nem kell utána, de mégis bele kell írni.
Az azért jó ilyen és hasonló esetekben, hogy ha tartósan külföldön élsz, akkor ezt bejelented Mo-n. Én is külföldön élek már 3 éve. Otthon Mo-n a polgármesteri hivatalban ki kellett töltenem egy nyomtatványt, amit ők beküldtek a BM adatnyilvántartó hivatalhoz és az volt rajta, hogy magyar állampolgárként külföldön élek. Leirtam a külföldi cimemet és a magyart is. Kaptam egy új lakcimigazoló kártyát, amin az van, hogy állandó lakcim külföldi cim és a magyarországi tartózkodási helyre a magyar cimet irtak. Továbbá leadtam a személyi igazolványomat az okmányirodában és ebből tudta az APEH, TB és a többi ilyen hivatal, hogy én most már külföldön élek és ne "zaklassanak" pl. adóbevallással.
Szóval én megcsinálnám ezt a helyedben, ha legközelebb hazamész. Ingyenes és utánna nem lesz ilyesmikkel gondod.
15.50-esnek!
Nem kell beleirni a bevallásba a 20 éve tulajdonodban lévő garázst, mivel nem számít jövedelemnek. SZJA kitöltési útmutató 32-33 oldal. Kérdezőnek: Ha külföldön én, devizakülföldinek számít, nem kell bevallás, ahogy az APEH is mondta. És ők már csak tudják! :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!