Helyes ez igy? Ha valaki nem beszamithato, nem buntetheto?
Bármelyik ügyfelekkel dolgozó ember eljut néha "arra a szintre", hogy legszívesebben lövöldözne)
Igen, barmelyik ugyfel hivatlokban eljut ugyanigy gondolati szinten ide. Az, hogy magadban azt gondolod, hogy ez az ember egy szemet es legszivesebben kinyirnad, az egy dolog, de aki eljut arra a szintre, hogy ezt meg is teszi (raadasul megtervezve!) az elmebeteg. Mas a gondolat meg a tett. Ahogy mondtad - lovoldozne - felteteles modban. Tehat tudja magat kontrollalni, nem beteg az agya.
Tehat ti azt mondjatok, hogy a normalis emberek eletet tegyek inkabb kockara azzal, hogy ilyet kieresztenek a tarsadalomba??
14:45
"az egy dolog, de aki eljut arra a szintre, hogy ezt meg is teszi (raadasul megtervezve!) az elmebeteg."
Igen, elmebeteg, de ez nem menti fel.
Olvasd el mégegyszer a törvényszöveget és próbáld meg ÉRTELMEZNI.
" engem nem a torveny erdekel, hanem az, hogy miert igy szol a torveny, mikor teljesen logikatlan?"
Nem logikátlan.
A büntetőjog bünteti a bűnösöket. Ez a célkitűzés. Ehhez mérd hozzá az idézett jogi szabályozást. Kíváncsi vagyok, miből gondolod, hogy a szabályozás "logikátlan".
Akinek kedve támad gyilkolni, és ezért gyilkol, az bűnös. Beteg lehet ugyan, de bűnös. Ennek megfelelően büntetik. Nem bűnös viszont az, aki kóros elmeállapota miatt vagy nem tudta, hogy mit csinál, vagy nem döntött szabadon arról, hogy mit csinál. Ezért az ilyet nem bünteti a büntetőjog.
kóros elmeállapota miatt vagy nem tudta, hogy mit csinál, vagy nem döntött szabadon arról, hogy mit csinál. Ezért az ilyet nem bünteti a büntetőjog.
Utobbit megertem (ha nem szabadon dontott, kenyszeritettek), de ha elmebeteg, akkor szerintem ugyanugy be kellene zarni. Kit erdekel, hogy miert tette, ha megtette? Ettol meg nem tamadnak fel a halottak. Inkabb 1 ember legyen bezarva, mint a tobbi rettegjen tole, mert azt sem tudja, hogy mit csinal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!