57 év alatt tényleg kötlező lesz akármilyen munkát elfogadni?
Azt hallottam ma reggel, hogy aki 57 év alatti, attól megvonják a nyugdíjat és minden segélyt (ha esetleg azon van), ha nem fogad el X munkát.
Most aki pl 25 éve rokkantnyugdíjas, annak felajánlanak egy árokásási munkát, és ha nem fogadja el, főleg mert nem is tudja, akkor abszolút ellátás nélkül marad?
Hogy van ez pontosan?
11:02
hát ez az, én is azt mondom, hogy ilyen 4 órás módon ez a kömunka lehet h mindenkinek megéri csak a közmunkásnak nem, hiszen ebből a pénzből egyedül sem lehet megélni még minimális szinten se, szóval ez csak egy tök jó húzás arra, hogy statisztikailag csökkenjen a munkanélküliek száma, na de egyébként végül is a semmiért dolgozik
hát az pedig, hogy kénytelen bármilyen munkát elvállalni valaki, ez ismét durva, meg hát majd ott az önkormányzat akármilyen bizottsága eldönti h ki mire alkalmas? ez több mint vicc
Ma olvastam a tervezetet. Elkőször az eredeti munkakörében kell neki felkínálni egy állást,már ha van ilyen. De ha nincs,akkor másik állást kínálnak neki. Ha nem fogadja el,csökkeb a n yugdíja. Ha a második lehetőséggel sem él,akkor elveszti és valamilyen segélyt kaphat csak.
Ami külön tetszik:
Ha egy rendvédelmi nyugdíjast nem tudnak foglalkoztatni a rendvédelemben,akkor az államháztartás területén kell neki másik állást biztosítani!
Elképzelem,hogy egy nyugdíjas őrnagy vagy ezredes ( többnyire ez a rendfokozatuk) Az önkormányzatnál vagy az APEH-nál milyen "hasznos" munkát fog végezni!
Agyrém ez az egész. Inkább másutt spórolnának!
De most ez érvényes olyanra is, aki rokkantság miatt nyugdíjas?
Azaz jelenleg nem tud dolgozni, de majd kirúgják a felülvizsgálaton, megállapítják, hogy mégse rokkant, és így mondjuk az eredeti munkakörébe kell visszahelyezni, pl. tanár lesz ismét? És ha meg nincs állás, akkor utána jön az, hogy megy utcát takarítani? komolyan annyira átláthatatlan na meg logikátlan ez az egész .... és honnan veszik, hogy egyáltalán fog tudni dolgozni?
"lehetne pl közmunkában könyvtáros valaki"
Dunát lehet rekeszteni könyvtárosokkal nem kellenek.
Engem csak egy dolog érdekelne ezzel a „nyugdíjas visszahivassál” kapcsolatban.
Hol a beígért 1.000.000 munkahely? Csak mert úgy látom, még inkább mindent elkövetnek, nehogy a fiatal munkához jusson.
na igen, azt én se értem, h tulképpen hova is akarják visszahívni a nyugdíjasokat? ugye arra a bizonyos nem létező munkaerő piacra?
(a könyvtárost csak példaképpen írtam)
Csakegyuser,
Miért jobb éhbérért dolgozni, mint nem dolgozni?
Ha az embernek a létfenntartás lesz a legfontosabb, semmivel sem lesz több, mint rabszolga.
Azok, akiket leélősködőztél, valószínűleg komoly munkát végeztek akkor, amikor te gyerek voltál - talán, talán ideje visszaadni amit akkor „kölcsönadtak”.
De, amúgy, ettől még mindig nem jelenik meg a megígért 1.000.000 munkahely. És ez a baj. Mert ha megjelenne, akkor arányosan csökkenhetne a munkavállalók terhei - mindenki jobban járna. És ez itt a probléma.
A híres közmunka dolog is egy ilyen állszent dolog - ahelyett, hogy „főállású közszépítőket” alkalmaznának, ahova el lehet menni (és van aki elmenne, minimálbérért, simán) kizavarják az embereket hogy dolgozzanak annyi pénzért, ami _kevés_, mindenre. De ha az a 4 órát a saját zöldségeskertjükbe töltenék, megtermelnének annyit, hogy éhen ne haljanak, a segély meg elmegy villany, főtés, és ilyenekre.
Van egy elgondolásom, hogy arra gondolsz hogy „inkább lopnak” és közben egy raszra gondolsz - de ennek a kezelése a rendőrségre kellene hogy tartozzon, hogy a bűnözök a megfelelően legyenek kezelve, rasztol függetlenül.
Aki eddig is a bűnözésből élt meg, azt nem fogja meghatni az a ~30k huf bevételhiány. Majd összelopja a nyugdíjas hazából, aki éppen éhbérért húzza az igát, nincs otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!