Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet ebből problémám?

Lehet ebből problémám?

Figyelt kérdés
Megszólított múltkor egy cigányasszony, egy nagy táskával, még szinte ki se nyitotta a száját, már mondtam, hogy nem veszek semmit, és mentem tovább. Utána gondoltam végig, tíz pár zoknit akart eladni 150 forintért. Nyilván valami gáz van a dologgal, vagy lopott, vagy nemtudom - ha ilyen ilyen gyanúsan olcsó holmit veszek, lehet belőle problémám? Mármint ha a következő sarkon épp megállít a rendőr. Hiszen én csak egy gyanútlan vásárló vagyok.
2011. máj. 1. 11:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Orgazdaság

326. § (1) Aki csempészetből, lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból vagy orgazdaságból származó dolgot vagyoni haszon végett megszerez, elrejt vagy elidegenítésében közreműködik, orgazdaságot követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha az orgazdaságot

a) kisebb értékre,

b) a szabálysértési értékre üzletszerűen

követik el.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az orgazdaságot

a) nagyobb értékre,

b) kulturális javak körébe tartozó tárgyra,

c) kisebb értékű nemesfémre, nemesfém ötvözetére vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra

követik el.

(4) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az orgazdaságot

a) jelentős értékre,

b) nagyobb értékre üzletszerűen

követik el.

(5) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha az orgazdaságot

a) különösen nagy értékre,

b) jelentős értékre üzletszerűen

követik el.

(6) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha az orgazdaságot

a) különösen jelentős értékre,

b) különösen nagy értékre üzletszerűen

c)

követik el.

2011. máj. 1. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Semmibajod nem lenne, márcsak azért sem mert eltűnnek hamar ezek te meg örülsz a 6pár jó minőségű zokninak.

Attól h cigány még árulhat jó dolgokat csak sokszor hülyék mert mutogatják fej fölötti magasságban látja az egész utca, ezért már lehet szólna a rendőr neki.

Mai világba az ember örül ha tud vmin spórolni, nem azt nézik lopott-e v h kitől veszik csak jó legyen olcsó legyen és ennyi.

2011. máj. 1. 12:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Másodiknak: Ja, minden évben betegek lesznek páran, mert nem érdekli őket, miért olyan olcsó az aluljáróban a meggy, a paprika, csak megveszik... aztán otthon megeszik a tegnap permetezett kaját, kapnak egy laza kis mérgezést a rézgálictól, nagyon frankó, hogy spóroltak. Lesz miből kifizetni a kezelést.

Engem érdekel, hogy amit megveszek, azt tegnap elvették a szomszédtól, vagy leütöttek érte egy éjjeliőrt, vagy ki tudja, hogy került hozzájuk...

Aki lopott árut vesz, az támogatja a lopást.

Ha nem tudnák ezeket a cuccokat eladni, akkor nem lopnának ennyit. Amíg van vásárló, addig megéri lopni.

Spórolni meg nem így kell, és igencsak ritka, mikor minőségi árut kapsz az utcán. Jó lesz az oda kínai hamisítványnak, ami valamelyik konténerdepó környékén pottyant le a kamionról.

2011. máj. 1. 12:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 1. 17:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak hozzáfűzném: Egyáltalán nem biztos, hogy lopott dolgok. Ugyanis sok közöttük a török holmi. Isztambulban például sötétedés előtt az utcai árus kölykök "ingyen" utánad dobálták a holmikat, csak hogy ne legyen náluk. Ott ez "népszokás". Az okos turista azért indult el vásárolni sötétedés előtt, mert tized annyiért hozzájutott, mintha fényes nappal vette volna őket.

A legtöbb cigányárus onnan szerzi be a holmikat.

2011. máj. 4. 12:23
 6/6 anonim válasza:

"a meggy, a paprika, csak megveszik... aztán otthon megeszik a tegnap permetezett kaját, kapnak egy laza kis mérgezést a rézgálictól, nagyon frankó, hogy spóroltak"

Hát nem tudom, én meg szoktam mosni evés előtt a gyümölcsöket, ezek szerint te nem :P

2011. máj. 18. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!