Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Büntethető a fiatalkorú...

Büntethető a fiatalkorú lányom szórólap terjesztésért/plakát ragasztásért? Ha igen, mivel?

Figyelt kérdés
A véderőnek gyűjtést szervez,a plakátokat buszmegállókban ragasztotta ki,meg azt mondta hogy menni akar szórólapot osztani úgy hogy házakba becsenget és megkérdi hogy adnak e valamit (pénzt,konzervet).félek hogy valami baja lesz de nem tudom lebeszélni
2011. ápr. 30. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem előbb verik meg a cigányok, minthogy más büntetést kapna. :S
2011. ápr. 30. 18:37
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon helyes!Én is mentem és jelentem, jól vagyok! Legalább nem érzem magamat egy nyuszinak. A lányod a társadalomért teszi mindazt, amit tesz! Megbecsülendő!
2011. ápr. 30. 18:48
 3/5 anonim ***** válasza:
15%

a buszmegállókban ragasztás rongálásnak minősül

a rasszista szervezetnek való gyűjtögetés inkább a szüleit minősítik, de hogy valaki jól megveri az tuti

2011. ápr. 30. 18:50
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon helyes! A kormosok elmehetnek melegebb éghajlatra.
2011. ápr. 30. 19:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"a buszmegállókban ragasztás rongálásnak minősül "

Ez így természetesen nem igaz. " Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el."

A ragasztás csak akkor merítené ki a rongálást, ha a plakátot oly módon rögzítené, hogy dologsérelem nélkül nem lehet eltávolítani.

A buszmegállóba történő plakátragasztáshoz engedélyt kellene kérni a Közútkezelőtől, ennek hiányában szabálysértést valósít meg. Szórólapot nyugodtan osztogathat, hacsak nem hozott olyan rendeletet Gyöngyöspata önkormányzata. (ilyen egyelőre csak Budapesten van, ahol közterület-foglalási díjt kérnek a szórólaposoktól.)

2011. máj. 10. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!