Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most akkor hogy lesz ez a...

Most akkor hogy lesz ez a gyógyszertámogátás megvonás?

Figyelt kérdés

Tegnap hallottam a hírekben, hogy ha pl. magas vérnyomása van valakinek, és x időn belül nem javul, akkor megvonják tőle a gyógyszertámogatást vagy mit. Mert ugye azt feltételezik, hogy azért nem javult az állapota, mert nem tartotta be az orvos előírásait. Kérdezem én, mi van azzal aki nem a megfelelő gyógyszert kapta, és ezért nem sikerült elérni a várt, kívánt eredményt? Pontosan mik azok a betegségek, amiknél ezt bevezetik?

Lehet, hogy félreértettem valamit, mert mást csináltam közben, és csak fél füllel hallottam, ha így van javítsatok ki.

2011. ápr. 28. 09:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is így értelmeztem,hogy ha x időn belül nem hat a gyógyszer akkor biztos nem az előírt módon szedte a beteg és csökkentik a támogatását.És pont ezt kérdeztem én is hogy mi van ha valakinek szimplán nem jó az a gyógyszer?Idióta egy ötlet,de mit várunk a Fidesztől.
2011. ápr. 28. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez úgy marhaság ahogy van. El kell felejteni.
2011. ápr. 28. 11:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez nem a betegeket fogja főként érinteni, hanem a gyógyszergyárakat. Vagyis: ha a betegnek felírt gyógyszer nem hat, akkor a gyógyszergyár nem kapja meg az utána járó támogatást. Emellett az orvosokat is arra akarják ösztönözni, hogy a hatékony gyógyszerek közül azt írják fel, ami olcsóbb. Rengeteg olyan gyógyszer kerül ugyanis felírásra, és rengeteg olyan gyógyszeren van támogatás, ami semmit nem ér, éppen csak nem árt. Mint ismeretes, nagyon erős a gyógyszergyárak lobbija - lásd orvosok nyaraltatása, stb - és a haszna is. A TB-támogatást meg fizeti az állam ha kell, ha nem.

Egyébként közismert tény, hogy a betegek közül sokan csak kiváltják a gyógyszert, de nem szedik végig úgy, ahogy kellene (abbahagyják hamarabb), van, aki pedig ki sem váltja. Ezért aztán meg sem gyógyulnak tőle. Van, aki meg mindenre gyógyszert szed. Van orvos, aki meg nem megfelelő gyógyszereket írja fel. (Pl. a mi gyerekorvosunk MINDENRE köptetőt ír...) Na ez sem éppen áldásos dolog.

A lényeg, hogy ez nem azt jelenti, hogy most a szegény betegnek többet kell majd fizetnie a gyógyszeréért, hanem azt, hogy az orvosának kell jobban meggondolnia, mit ír fel. Ja, és ha már felírta, akkor ajánlatos a betegnek azt végig is szedni, előírásszerűen.

2011. ápr. 28. 13:06
 4/5 doboszoli ***** válasza:

Öööö, mitől "közismert tény"?

Ki végzett ilyen irányú hiteles felmérést?

Miért van olyan érzésem, hogy megint mi fizetünk rá bölcs kormányunk agymenésére?

2011. ápr. 28. 19:36
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Hát nekem is ez a gyanúm, érzésem... :(

Nem tudom hány bőrt akarnak még rólunk lehúzni, nem látják, hogy lassan már csak a csontunk marad?

2011. ápr. 28. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!