Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a 1996. évi CXII. törvény...

Mi a 1996. évi CXII. törvény lényege?

Figyelt kérdés

Szakdolgozatomhoz kéne, de nem nagyon értem a jogot. Max. 5 sorban kéne összefoglalni.

Link: [link]

A konzulensem szerint valamikor ez a törvény nem volt érvényes a gyorskölcsön szolgáltatókra, mivel nem gyűjtenek betétet, én most úgy látom már nem így van. Jól gondolom? Ha ez a törvény valaha módosult hol találom meg, hogy mikor és hogyan?

Köszi előre is!

2011. ápr. 26. 15:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon mint látod a mai napon hatályos állapot van, tehát jelenleg ez a legújabb verzió. Rövid összefoglalót erről esélytelen adni, az egyetemen közel egy éves tantárgy keretében tanították ezt a sz*rt.:)

Ilyen fogalmat, hogy gyorskölcsön szolgáltató én nem ismerek, de lehet én tévedek. Ha kicsit pontosabban meg tudnád mondani mi érdekel ebből a törvényből talán tudok segíteni, vagy ami még egyszerűbb, könyvtár, jogi részleg és keresel egy pénzügyi jog tankönyvet és az ide vágó részeket elolvasod.

2011. ápr. 26. 15:32
 2/2 A kérdező kommentje:

Én azért megpróbáltam összefoglalni, lehet semmi értelme, de ezt írtam: A törvény lényege, hogy magába foglalja az engedély megszerzéséhez kapcsolódó szabályokat, a tulajdonjog gyakorlásához, irányításához és ellenőrzéséhez kapcsolódó előírásokat, a prudens működésre vonatkozó követelményeket, a betétbiztosításra és intézményvédelemre, a pénzügyi intézmények és a pénzforgalmi intézmények számvitelére és könyvvizsgálatára vonatkozó rendeleteket, a pénzügyi intézmények és pénzforgalmi intézmé-nyek tevékenységének felügyeletének módját.

Gyorskölcsön szolgáltató alatt meg a pl. a providentet értem, a szakdolgozatban így határoztam meg: A piac szereplői azok a pénzügyi szolgáltatók, akik kifejezetten gyorskölcsön hitelezésére szakosodtak. Gyorskölcsönnek nevezzük azt a finanszírozási formát, amikor az ügyfél a ma-ximum pár százezres összeget, rövid időn belül, általában 1-2 nap alatt kézhez kapja.

Azt láttam, hogy most ez a hatályos törvény, tehát a legfrissebb, de ha a konzulensemnek igaza van abban, hogy valamikor ez nem vonatkozott ezekre a szolgáltatókra, és nekem is, hogy most igen, akkor a régebbi változatra is kiváncsi lennék, ahol leírják hogy ezekre nem vonatkozik. Remélem érthető amit írtam, ha nem akkor bocsi, de reggel óta gondolkozom, és kezdek fáradni. :)

Örök hála, ha segítesz! És köszi, hogy írtál!

2011. ápr. 26. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!