Mi a 1996. évi CXII. törvény lényege?
Szakdolgozatomhoz kéne, de nem nagyon értem a jogot. Max. 5 sorban kéne összefoglalni.
Link: [link]
A konzulensem szerint valamikor ez a törvény nem volt érvényes a gyorskölcsön szolgáltatókra, mivel nem gyűjtenek betétet, én most úgy látom már nem így van. Jól gondolom? Ha ez a törvény valaha módosult hol találom meg, hogy mikor és hogyan?
Köszi előre is!
Ezen az oldalon mint látod a mai napon hatályos állapot van, tehát jelenleg ez a legújabb verzió. Rövid összefoglalót erről esélytelen adni, az egyetemen közel egy éves tantárgy keretében tanították ezt a sz*rt.:)
Ilyen fogalmat, hogy gyorskölcsön szolgáltató én nem ismerek, de lehet én tévedek. Ha kicsit pontosabban meg tudnád mondani mi érdekel ebből a törvényből talán tudok segíteni, vagy ami még egyszerűbb, könyvtár, jogi részleg és keresel egy pénzügyi jog tankönyvet és az ide vágó részeket elolvasod.
Én azért megpróbáltam összefoglalni, lehet semmi értelme, de ezt írtam: A törvény lényege, hogy magába foglalja az engedély megszerzéséhez kapcsolódó szabályokat, a tulajdonjog gyakorlásához, irányításához és ellenőrzéséhez kapcsolódó előírásokat, a prudens működésre vonatkozó követelményeket, a betétbiztosításra és intézményvédelemre, a pénzügyi intézmények és a pénzforgalmi intézmények számvitelére és könyvvizsgálatára vonatkozó rendeleteket, a pénzügyi intézmények és pénzforgalmi intézmé-nyek tevékenységének felügyeletének módját.
Gyorskölcsön szolgáltató alatt meg a pl. a providentet értem, a szakdolgozatban így határoztam meg: A piac szereplői azok a pénzügyi szolgáltatók, akik kifejezetten gyorskölcsön hitelezésére szakosodtak. Gyorskölcsönnek nevezzük azt a finanszírozási formát, amikor az ügyfél a ma-ximum pár százezres összeget, rövid időn belül, általában 1-2 nap alatt kézhez kapja.
Azt láttam, hogy most ez a hatályos törvény, tehát a legfrissebb, de ha a konzulensemnek igaza van abban, hogy valamikor ez nem vonatkozott ezekre a szolgáltatókra, és nekem is, hogy most igen, akkor a régebbi változatra is kiváncsi lennék, ahol leírják hogy ezekre nem vonatkozik. Remélem érthető amit írtam, ha nem akkor bocsi, de reggel óta gondolkozom, és kezdek fáradni. :)
Örök hála, ha segítesz! És köszi, hogy írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!