10 év után övé jogosan amit lekerít?
Figyelt kérdés
Örököltem egy telket szomszéd lekerítget belöle már évek óta.Az én tulajdonomba csak 3 éve került.Most villanypásztort tett az én oldalamon a kerítésre.Mit tegyek?2011. ápr. 25. 19:07
1/3 anonim válasza:
Hívj földmérőt, hogy megállapítsa a hivatalos határt, aztán próbálkozz a rendőrségen. Legalábbis én ezt tenném.
2/3 anonim válasza:
300000 kell befizetni, hogy a telekhatár módosíthassa valaki. Önkormányzatnál az építésügyi osztály, vagy a földhivatalnál pontosan mutatja a telekönyv stb, hogy hol a határ.
3/3 anonim válasza:
10 év után semmiképpen, mert az ingatlanok elbirtoklási ideje 15 év.
És ezt megszakítja a tulajdonos írásbeli felszólítása, vagy ha a dologgal valamit csinál (a törvény szerint: rendelkezik vele), vagy bírósághoz fordul stb.
A Ptk. szerint ha az illető "alattomos" úton, vagy bűncselekmény által jutott a dologhoz, akkor semmiképp sem szerezheti meg a tulajdonjogát elbirtoklással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!