Miért nem a nyugdij összege után jár az ingyenes utazás?
Én egyáltalán nem tartom ezt igazságosnak,hogy MINDEN nyugdijas ingyen utazhat,függetlenűl attól,hogy 200.000 Ft vagy csak 60.000 Ft a nyugellátása.Ez igy nem reális.
Ha lenne egy nyugdij határ erre vonatkozólag, akkor ingyenessé lehetne tenni a rászorultabbakat.Például a regisztrált álláskeresőket,a tanulókat akiknek igazoltan a szülei munkanélküliek,illetve alacsony jövedelműek.A szegénységben ez is nagy segitség lenne az embereknek,amikor egy vonaljegy 350 Ft.
Jajj, hogy mennyire fel tudn idegesíteni a bkv-zó nyugdíjasok nagy része, akik rohannak az ülőhelyért, amire én miatta nem ülhettek le, pedig én kifizetem a bérletet. Ez persze nem azokra vonatkozik, akik járni alig tudnak már, hanem azokra, akik botot eldobva rohannak, ha meglátnak egy üres helyet.
Egyébként szerintem negatív diszkrimináció lenne az elképzelésed.
Miért lenne "negativ diszkrimináció"?
Szerintem meg igazságos törvény lenne és szegényebb társadalmi rétegnek némi segitség.Sokan örülnének,hogy a 30-40-50-60 ezres bevételükből,nem kellene 12.000 Ft -ért bérletet venni,vagy 350 Ft-ért menet jegyet.Azért ez nem mindegy.
Szarkasztikus Ákosnak
-Ennyi embernek mind amennyinek szüksége lenne erre a támogatásra,nem adnak az önkormányzatok,ha erre gondoltál.
Szarkasztikus Úr elég cinikus vagy a témát illetően,pedig a kérdés valóban elgondolkodtató...
00.30-as 58%os
"Lassan próbáljanak meg ők is dolgozni"
Hogy jön a témához a te adód????Egy kicsit jobban tájékozódj mielött "a szegények eltartójának"állitanád be magad.Ha ez az ingyenes utazási feltétel törvényileg megszületne,annak az adóhoz az égadta világon semmi köze sem lenne.De tudod mit?Én sem tartom helyesnek,hogy a kiemelt nyugdijasok IS ingyen utaznak,ráadásul 65.évtől.Az sem igaz,hogy mert valakinek nagy a nyugdija azért autóval jár,vagy taxival netán.Ezek az öregek a sza@ukat megennének átlagban igy inkább az ingyen BKV szolgáltatást választják. Hogy honnan tudom?Mert naponta hatszor szállok át,a város különböző pontjain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!