Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 16 évesen tehetek feljelentést...

16 évesen tehetek feljelentést? (lány)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 20:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

nem, nem engem bántalmaztak. féltestvéremre nem vigyázott az apja (nevelőapám) mert gyerekláthatáson volt tesóm, és nem szeretném elmesélni mi történt,a fickó nem vigyázott rá, lényeg hogy kiskorú veszélyeztetése miatt szeretném feljelenteni a pasast, kórházi látlelet is van.

(kártérítést lehet kéni? - ebben anyu is benne lenne, ő is követelné)

2011. ápr. 7. 20:33
 12/21 anonim ***** válasza:

KELL SZÜLŐ!

olyan okosak vagytok mind, úgy tudjátok...nemrég voltam feljelentést tenni, és bizony, h KELL hozzá a szülő is!!!

2011. ápr. 7. 20:35
 13/21 A kérdező kommentje:
várok még válaszokat, egyébként köszönöm!
2011. ápr. 7. 20:37
 14/21 A kérdező kommentje:
tudja-e valaki, hogy lehet-e kérni kártérítést a pasastól?
2011. ápr. 7. 20:39
 15/21 anonim válasza:

feljelentést tehetsz...

ha bűnös akk kap egy figyelmeztetést, felfüggesztettet, börtönt, ritka esetben bírságot...

de kártérítést????? nektek? pénzt akartok csinálni féltestvéretek bajából? normális vagy?

2011. ápr. 7. 20:50
 16/21 A kérdező kommentje:
nem. a többit már elintéztük. csak öcsém kórházi kezelése elvette az utcsó fillérüket is, mert az a fickó nem adott egy fillért sem, több százezret költöttünk a kezelésre, de szerencsére jól van. ne értsétek félre. kell a pénz, ráadásul alapítványi sulis vagyok én is meg a húgom is. a helyembe ti is megértenétek.
2011. ápr. 7. 20:53
 17/21 anonim válasza:

úgy visszaszívom amit mondtam.

elvileg peres úton ki lehet verni belőle a kórházi költségeket, viszont ehhez bizonyítani kell az apa bűnösségét (bár ez nagyobbrészt a rendőrség dolga, azért ha vannak bizonyítékok, szemtanúk stb az jelentősen megkönnyíti), valamint az apának pénze is kell hogy legyen. emellett hosszadalmas lehet a vizsgálat, de egy próbát mindenképp megér.

2011. ápr. 7. 21:00
 18/21 A kérdező kommentje:
ha ő lett volna az egyetlen felnőtt a gyerek mellett, akinek felügyelnie kellett volna rá, akkor az lehet? és igen, vannak szemtanúk, kórházi leletek, stb. (mert anyumék elváltak és gondolom ilyen apás hétvégén ő az egyetlen felelős)
2011. ápr. 7. 21:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem az anyukáddal menjetek be a rendőrségre és tegyetek feljelentést, és tegyétek hozzá, hogy az apától kártérítést követeltek. Csak szülővel mehetsz és vidd a látleletet is.
2011. ápr. 7. 21:05
 20/21 anonim ***** válasza:
...és ez az egész feljelentősdi miért nem anyukád eszébe jut?...nem neki kéne....?
2011. ápr. 8. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!