16 évesen tehetek feljelentést? (lány)
nem, nem engem bántalmaztak. féltestvéremre nem vigyázott az apja (nevelőapám) mert gyerekláthatáson volt tesóm, és nem szeretném elmesélni mi történt,a fickó nem vigyázott rá, lényeg hogy kiskorú veszélyeztetése miatt szeretném feljelenteni a pasast, kórházi látlelet is van.
(kártérítést lehet kéni? - ebben anyu is benne lenne, ő is követelné)
KELL SZÜLŐ!
olyan okosak vagytok mind, úgy tudjátok...nemrég voltam feljelentést tenni, és bizony, h KELL hozzá a szülő is!!!
feljelentést tehetsz...
ha bűnös akk kap egy figyelmeztetést, felfüggesztettet, börtönt, ritka esetben bírságot...
de kártérítést????? nektek? pénzt akartok csinálni féltestvéretek bajából? normális vagy?
úgy visszaszívom amit mondtam.
elvileg peres úton ki lehet verni belőle a kórházi költségeket, viszont ehhez bizonyítani kell az apa bűnösségét (bár ez nagyobbrészt a rendőrség dolga, azért ha vannak bizonyítékok, szemtanúk stb az jelentősen megkönnyíti), valamint az apának pénze is kell hogy legyen. emellett hosszadalmas lehet a vizsgálat, de egy próbát mindenképp megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!