Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fizetnem kell mint örökös?

Fizetnem kell mint örökös?

Figyelt kérdés
az édesapám testvére meghalt. ő lett mint örökös másodmagával. az elhuny testvér anno kezességet vállalt egy hitelhez. elképzelhető az ,hogy a szüleimnek kell kifizetni mint örökösöknek a hitelt amire kezességet vállalt az elhunyt?
2011. ápr. 5. 15:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
Úgy tudom, csak az örökölt vagyon értékéig. De várj még más válaszokat is. Nézz szét itt is: [link]
2011. ápr. 5. 15:28
 2/14 anonim ***** válasza:

Az ember örököl javakat és terheket.

Módjában áll elfogadni, vagy teljes egészében visszautasítani.

Csak kötelezettséget ép ésszel nem örököl az ember, kivéve, ha valami családi ereklyéről van szó és mindenáron meg akarja tartani, még ha értéke felett fizet is érte.

2011. ápr. 5. 15:29
 3/14 anonim ***** válasza:
az elhunyt tartozásai, is öröklődnek, de csak az örökül hagyott vagyon erejéig.
2011. ápr. 5. 15:32
 4/14 A kérdező kommentje:
tuti?
2011. ápr. 5. 15:34
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem.
2011. ápr. 5. 15:35
 6/14 A kérdező kommentje:
akkor most mi a helyzet?
2011. ápr. 5. 15:40
 7/14 anonim válasza:
Beszelj egy ugyveddel.Az a tuti.
2011. ápr. 5. 15:41
 8/14 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy ez a gyakorikerdesek.hu, ahol mindenki mindent állíthat, meg annak az ellenkezőjét is. Itt nem kapsz "tuti" választ.
2011. ápr. 5. 15:50
 9/14 A kérdező kommentje:
értem én. csak tudod ha valaki feltesz egy kérdést akkor álltalában olyantol várja a választ akinek már volt benne része vagy ért hozzá.
2011. ápr. 5. 15:53
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha adósságot örökölsz, akkor azt ki kell fizetned. De:

- csak az örökölt vagyon mértékéig kötelezhetnek téged fizetésre. Azaz ha örökölsz 5 millió adósságot meg 4 millió készpénzt, akkor "csak" maximum 4 milliót kérhetnek tőled.

- le is mondhatsz az örökségről teljesen, az adósságról és a vagyonról is. De nem lehet csak az adósságról lemondani, ilyenkor a teljes örökségről le kell mondani. és akkor nem kell fizetned az örökölt adósságot sem.

Szóval ha a szüleid visszautasítják az örökséget, akkor nem kell fizetniük a hitelt, mint kezesnek. Én ezt megmondtam neked ingyen, egy ügyvéd lehet, hogy megmondja ugyanezt óránként 20 ezer forintért. Vagy megkeresheted magad a jogszabályban.

2011. ápr. 5. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!