Hol találom ezt a csj. Törvényt? SOS!
kérdésedben foglaltak nincsnek benne (ahogy én tudom) fent behivatkozott törvényben
gyámhatóságnak kell bizonyítania
nekik kell megmondaniuk, hogy mi alapján (mely jogszabályhely alapján) mondják azt, amit
tőlük kérdezd meg
levélben, határozatban biztosan (ha küldtek) beleírták
Ezt arra alapozták,hogy a gyám (nagymama)és az édesanya kénytelenek voltak összeköltözni anyagi okok miatt.Mert ugye nem mindegy,hogy 30-35e Ft megmarad,vagy sem.
Én is logikátlannak tartom,de ez egy megtörtént dolog 2011 januárjában a XX gyámhatóság határozata alapján.
A végzésben rengeteg paragrafus van,de én akkor sem találtam erre utalót.
A hab a tortán,hogy a gyámgyermek állam általi megelőlegezett gyermektartását is megszüntette a gyámügy pedig jogerőssen 2012 őszéig a biróság megitélte.Most az anyának újból kell kérvényezni,ami talán több is mint egy év lesz,feltéve ha vissza kapja.Azt sem értem,hogy azt miért kellett megszüntetni?A gyerek nem került ki a családból,ugyanabban a szobában lakik,csak nem a nagymama hanem az édesanya a törvényes képviselője.Szóval elég furcsa rendelkezések vannak.
Hát ha az anyánál van a gyerek, akkor nincs szükség gyámra. Olvasd el a törvény azon részét, hogy mikor kell és mikor lehet gyámot rendelni. Én valami pénzlenyúlási suskust sejtek a részetekről, hogy a nagymama, mint gyám, valami pénzt kaphat így az államtól vagy az önkormányzattól.
De ne már!
Tied a gyerek. Neveld Te. Játszadoztok itt a türelmemmel.
balószínűleg azért van a nagymamánál, mert az anya ALKALMATLAN,
akkor meg ne lakjon vele, és ne veszélyeztesse !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!