Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy itélet meghozatalához nem...

Egy itélet meghozatalához nem kell bizonyiték? Lent.

Figyelt kérdés

Bár nem vagyok jogot végzett ember,de én úgy tudtam,hogy egy biró ha itélkezik egy ember felett,akkor az adott bűncselekménnyel kapcsolatban kell valami kézzel fogható bizonyiték.És nem lehet pusztán feltételezéseken alapuló itéletet hozni.A "bizonyiték"ami a biró szerint alapos,csupán egy közel 94 éves ember össze vissza tett vallomása,egy lopás kapcsán.Sem szemtanú,sem újlenyomat,sem tettenérés,semmi sem bizonyitotta a vádlott bűnösségét.Kizárólag a sértett tanúvallomására alapozott,és szavahihetőnek találta.

Röviden.Józsi bácsi állitja,hogy eltünt a pénze a lakásából,és megnevezi kire gyanakszik.Váltig állitja,hogy a lakásában a gyanúsitotton kivül más nem járt a lopás elött és után sem.Majd kiderül,hogy egy rokon,és egy házi alkalmazott is bejáratos állandóan,akik persze tagadják,hogy jártak volna ott az adott időben.Amire persze megint csak nincs bizonyiték,hogy igaz-e?Tehát a gyanú mégjobban arra a személyre terelődik,aki meg lett nevezve.De erre sincs bizonyiték,az öreg viszont állitja.Majd a rendőrségen tett vallomása ahányszor fel lett véve annyiszor mást mond.Ezzel szemben a biróság a gyanúsitottat kötelezi,hogy fizesse meg a kárt,és még meg is bünteti.

Van ilyen? Mert ezek szerint van.Ilyen alapon bárkit börtönbe lehet juttatni?Csak elég ha haragszunk rá?

2011. ápr. 1. 15:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem,dehogy fogadta el.A biró félvállról megkérdezte,hogy egyetért az itélettel?Természetesen a válasz nem volt,és fellebbezni kiván.

"Bocs én irtam félre nem alperes és felperes,hanem gyanúsitott,és vádlott szerepel.

Tehát innentől érthetetlen,hogy hol van a fellebbezés lehetősége?

A másik ami tágra nyitotta a szememet.A vádlott 15 napon belül fizessen meg a sértettnek 120.000Ft-ot,2007 május 02 napjától valamint 63.000Ft pénzbüntetést,25.975Ft bűnügyi költséget,10.000Ft eljárási illetéket.

Ezzel szemben az igazolt összes bevétele havonta 78.000Ft nyugdij.Na most itt jön a kérdés.Honnan?Miből?Kitől?Tán'menjen most valóban lopni,ha nem akar börtönbe menni?Nevetséges,de komolyan.

2011. ápr. 1. 22:38
 12/14 anonim ***** válasza:
Ügyvéd! Vagy neten keress valakit, aki ügyvéd és ingyen és bérmentve segít neked, én még nem vagyok teljesen jogvégzett, meg ahhoz, hogy ebben valaki magabiztosan állást tudjon foglalni, minden iratot ismernie kell. Vagy panasznap a bíróságon, és akkor felvilágosítanak, ingyen.
2011. ápr. 1. 23:06
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Megpróbálok utánanézni jobban ennek.
2011. ápr. 1. 23:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Jó ügyvéd kell, megnyered másodfokon és visszapereled a bácsit rágalmazásért azt majd kétszer meggondolja kivel kekeckedjen, még ha nem szándékos is.

A bírók idősebbek így akaratlanul is szimpatizálnak velük, bár nem lehetnének szubjektívak.

2011. ápr. 12. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!