Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most vegul hogy is van ez?...

Most vegul hogy is van ez? Tobbi lenn.

Figyelt kérdés
Egy hivatalos oldalon meghirdettem a telefonomat,hogy elado,mivel szuksegem volt a penzre.Ra 3hetre,azaz vasarnap felhivott egy fiu,aki meg akarta venni,csak o 10perc mulva megy el ,es jo lenne ha hamar elvinnem neki.Elvittem,nem fizette ki a teljes osszeget,mondta,hogy hetfon vagy kedden adja a tobbit.En beleegyeztem,a parom is ott volt velem.Utana kedd este irtam egy smst,hogy mikor adja vegul a penzt?Erre felhivott az anyja es mint kiderult nem tudott semmirol egyik szulo sem.Jelenleg engem hivogatnak es kovetelik a penzt vissza.Szerintem pedig nincs mit kovetelozzenek es hivogassanak,ha elvegre hivatalos oldalon meg volt hirdetve,illetve meg a teljes osszeget sem fizettek ki.Velemenyeket szeretnek kerni..hogy vegul most neki mihez van joga?Illetve nekem?Mert nekem ha ugy van a maradek penz sem kell,mert nem kell a telefon,de mar azzal fenyegetozott az apja,hogy jon haza nallam.Mit csinaljak?
2011. márc. 31. 08:04
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Raadasul meg tanarok a szulei.Szepek nem mondom.De majd ha hiv megmondom en ujra ,hogy ki se kell fizessek a maradek penzt,hanem legyenek boldogok.Csak kopjanak le rolam.Plane meg itthol is keresne??En vagyok az szerintem akinek lenne oka otthol keresni oket.
2011. márc. 31. 09:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig én nem mondanék le a maradék 4 ezerről márcsak az elvek miatt sem.

Ha tanárok a szülei tudhatnák, hogy a fiúnak vállalnia kell tettei következményeit.

Belebonyolódott egy adásvételbe, megállapodtatok, akkor fizessen is.

Az már az ő baja hogy oldja meg.

Nem kap zsebpénzt pár hétig, hónapig, vagy elmegy diákmunkára.

De ne hagyd, hogy legyőzzön, megfélemlítsen egy arrogáns ember mikor neked van igazad!

2011. márc. 31. 09:29
 13/15 anonim válasza:
100%
Régi mondás, hogy legjobb védekezés a támadás. Ezt alkalmazzák most ellened :( Szerintem, ha azt látják rajtad, hogy meghunyászkodsz és nem állsz ki az igazad mellett, nem fognak leszállni rólad. Inkább te is támadj vissza, hiszen tényleg neked van igazad. Ne mondj le a maradék pénzről sem, vagy adják vissza a telefont (te visszaadod az ő pénzüket), és másnak eladod normális áron, és a teljes összeget egy ben kéred :)
2011. márc. 31. 09:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Nehogy azt mond neki hogy nem kéred a többi pénzt! Ezzel szinte elismered a "bűnösséget". Te nem csináltál semmi rosszat. Én, ha vissza is venném a telefont a teljes összeget nem adnám vissza. Könyörgöm, 3 hét telt el a vétel óta! Nem 3 óra. Addig ingyen használta és amortizálta a telefonod? Ki tudja milyen állapotban van most? Ne hagyd hogy becsapjanak. Igenis vállalja az apja a felelősséget a gyereke miatt, ha az még nem felnőtt.
2011. márc. 31. 09:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Nekem is ezek a velemenyeim.Ma ugyis biztos fog hivni estere,akkor majd szepen elbeszelgetek vele,es elmondom neki,hogy vagy adja a tobbi penzt es hagyjon beken,vagy meg nem is tudom.De mindenkeppen kiallok magam mellett.Es igenis az o hibajuk,elvegre ok tanitottak a gyerekuket erre.
2011. márc. 31. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!