A biztonsági kamerák felvételeit mennyi idő után kell törölni?
Figyelt kérdés
Ha nincs felhasználva, pl. bűncselekmény miatt.
Úgy tudom 72 órán belül kell, vagy nem jól tudom?
2011. márc. 17. 22:32
11/13 anonim válasza:
Nem így van. Az ügyész dönti el, hogy mit fogad el a bizonyítási eljárás során bizonyítékként. Volt olyan eset, hogy egy hölgy felvette a férje gorombáskodásait diktafonnal. Annak ellenére, hogy a felvétel a férj beleegyezése és tudta nélkül készült, és az sem volt tisztázható, hogy pontosan mikor vette fel a hanganyagot, az ügyész felhasználta a bizonyítási eljárás során és vádat emelt. Egyébként ha nincs felvétel, de van tanú, aki látott valamit, vagy van közvetett tanú, aki valakitől hallott valamit a cselekményről, vagy bármi bizonyíték van, az ügyész vádat fog emelni.
12/13 A kérdező kommentje:
Utolsó:
Az általad említett példa más helyzet.
2011. márc. 21. 12:25
13/13 anonim válasza:
" ha a törvény szerint egy bizonyítékot nem jogszerűen szereztek meg, például a felvételt már törölni kellett volna, akkor fel sem lehet használni bizonyítékként."
Erre írtam az utolsó hszt-t. Lényegében a példában leírt bizonyítékot sem lehetett volna felhasználni bizonyítékként, de az ügyész máshogy döntött.
Az alapkérdésre végül is az a válasz, hogy ha bűncselekményhez kötődik a felvétel, nem kötelesek törölni, sőt, a rendőrség kérésére meg kell tartani a felvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!