Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit jelent pontosan az előveze...

Mit jelent pontosan az elővezetés?

Figyelt kérdés
Mit jelent számomra, ha a bíróság elrendeli ellenem, mint gyanúsított ellen azt, hogy vezessenek elő?? Azért áll fent ez, mert nem vettem át a postai értesítést a behívásról. Ilyenkor hová visznek? Ez azt jelenti, bilincsben visznek el? (26 éves 53kg-s nőként, magánokirat-hamisítással vádolnak)
2011. márc. 1. 16:06
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
megjelenni a hatóság előtt meg tudok, azzal nincs probléma. Csakhogy a postai küldeményeket nem tudtam felvenni, mert reggel korán elindulok, nincs lehetőségem várni a postásra, délutánonként bezár a posta amigra végzek. Ez megtörtént már ötször, most nagyon úgy tűnik, nincs más módja arra a bíróságnak,hogy elővezessen. Ez itt a probléma.
2011. márc. 2. 17:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor adj meghatalmazást valakinek, hogy vegye fel helyetted.
2011. márc. 2. 17:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kinyomozni, hogy ki a bíró és hívd fel, vagy írj neki levelet. Amúgy egy magánokirat-hamisításért tényleg nem fognak lecsukni.

Elég türelmes a bíró, hogy a sokadik alkalomra sem rendelte el az elővezetésedet, vagy a körözésedet. Vigyázz, hogy nehogy körözésre kerüljön sor, mert akkor őrizetbe is vehetnek, mint tegnap írtam.

Ha elővezetnek és mindenképpen meg akarnak bilincselni, akkor kérd meg őket, hogy csak a kocsiban tegyék rád. Ha normális vagy és ők is azok, akkor nem fognak megbilincselni amíg bevisznek, de a bíróságra már lehet, hogy bilincsben visznek. (Pórázon-

2011. márc. 2. 17:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző, én nehezen hiszem, hogy ezek a dolgok így működnek. Pláne, hogy felkeresed a bírót levélben. Ennek nagyon komoly bürokráciája van, nem pedig: "légyszi, bocsi" alapon.
2011. márc. 2. 18:05
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Egy fiatal, csinos, megbilincselt nő izgalmas látvány lehet sok férfi számára. Nekem biztos beindítaná a fantáziámat, hogy vajon mit követett el? :)

Szerintem a férfi kollégáid egy része is így lenne vele, a nők pedig irígykednének, hogy te vagy a központban. :)

2011. márc. 2. 21:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Elővezetéskor nem biztos, hogy a munkahelyedre is kimennek, körözéskor viszont esélyes.

Amúgy a szomszédok előtt miért nem éreznéd megalázónak, hogy megbilincselt csuklókkal, rendőrök társaságában távozol?

2011. márc. 2. 21:18
 17/17 A kérdező kommentje:
Röviden és tömören azért, mert lexarom a szomszédaimat... 70-90 éves öreglányok, jobb dolguk nincs mint egész nap a teraszon bámészkodni. Had lássák csak meg, ettől legalább még 3 hónapig életben maradnak, nem öli meg őket az unalom. A munkatársak teljesen mások. Nem, szó sem lehetne róla, hogy ez viccként vetődjön fel, nem tudom mit gondolnának rólam, de én biztos, hogy szétégnék. Erről ennyit. Jó, hogy próbáltok segíteni, nagyon köszönöm... De amíg ennyi "szerintem", "nem biztos, hogy..." van a hsz-kben, nem találok itt biztos megnyugvásra. Kösz mégegyszer mindenkitől!
2011. márc. 2. 21:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!